Haberler

Küçük Yaşta Evlendiği İçin Cezaevine Giren Eşine Destek İstedi

Güncelleme:

İzmir'de yaşayan Engin Demir, eşi Gamze Demir ile 14 yaşında evlenip çocuk sahibi olduğu için açılan kamu davasında, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de yaşayan 28 yaşındaki Engin Demir, sonradan resmi nikah kıydığı eşi 22 yaşındaki Gamze Demir ile 14 yaşında evlenip çocuk sahibi olduğu için açılan kamu davasında, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hem yargılama sürecinde hem de iki çocuğunu ve eşini bırakıp cezaevine girdiği için psikolojik sorunlar yaşayan Demir, sedef hastası oldu ve bütün vücudunu sardı. Şimdi cezaevi koşullarında ilaçlarını tam alamayan, banyo yapıp kremlerini kullanamadığı için hastalığı daha da ilerleyen Engin Demir için eşi Gamze Demir yardım çağrısında bulundu.

İnşaatlarda çalışan Engin Demir, çok sevdiği, kendisinden 6 yaş küçük olan eşi Gamze Demir'le, 14 yaşında ailelerin izniyle evlendi. Yaşları küçük olduğu için resmi nikahları yapılamayan Gamze Demir, ilk çocuğu Aylin Demir'i, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de, dünyaya getirdi. Ancak doktorlar, Gamze'nin yaşının küçük olmasından dolayı doğumdan polisi de bilgilendirdi. Olayla ilgili savcının başalattığı soruşturma sonrasında, Engin Demir hakkında, küçük yaşta çocukla birlikte olmak ve istismar suçlarından kamu davası açıldı. Ailelerin şikayetçi olmamasına ve Gamze Demir'in 18 yaşını doldurmasının ardından resmi nikah yapılmasına rağmen, Engin Demir, İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SEDEF HASTASI OLDU

Engin Demir hem yargılama sürecindeki hem de cezaevine konulduktan sonra yaşadığı sıkıntıların da etkisiyle sedef hastası oldu. Hastalık kısa sürede tüm vücudunu sardı. Cezaevine konulmadan önce eşinin yardımıyla her gün ilaçlarını alıp, kremlerini süren Demir, cezaevi koşullarından dolayı kendisine iyi bakamayınca hastalığı da ilerledi. İlaçlarını zamanında alamayan, banyosunu yapıp temizlenemeyen ve vücuduna kremini süremeyen Demir, vücudu kaşındığı için uyuyamaz duruma geldi, psikolojisi bozuldu.

EŞİ YARDIM İSTEDİ

Cezaevinde 2020 yılına kadar kalacak olan Engin Demir'in eşi Gamze Demir, 7 yaşındaki kızı A. Demir ve 5 yaşında oğlu A. Demir ile kayınbabasının evine sığındı. Burada yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan ve maddi olarak zorluklar yaşadığını söyleyen Gamze Demir, eşi için de yardım istedi. Eşinin suçsuz yere cezaevinde yattığını ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Demir, "Biz onunla birbirimizi çok sevdik ve evlendik. Ailelerimiz de izin verdi. Herkesin isteğiyle olan bir evlilikti. Ben çocuklarımı da isteyerek dünyaya getirdim. Kimse beni zorlamadı. Şimdi, eşim kamu davasından aldığı cezadan cezaevine girdi. Zorluğu çeken bizler olduk. Burada güçlükle yaşıyoruz. Çocuklarım istediğim eğitimi alamıyor. Bunun yanında eşim sedef hastası. Sürekli ilaçlarını kullanıp, kremlenmesi lazım. Bunu da temiz vücuda yapmalı. Ama cezaevi koşullarında bunları yapamıyor. Büyük zorluklar yaşıyor. Ben onlar için bir düzenleme istiyorum. Çünkü benim gibi evlenip sonradan böyle zorluklara yaşayan çok kadın var. Ayrıca tedavisi içinde yine yardım istiyorum" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Engin Demir Gamze Demir İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title