Haberler

Küçük Ali Uzun Süredir İşkence Görüyormuş Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Vücudunda İşkence ve Darp...

Geçen cuma günü Ceyhan İlçesi'nde Gaziosmanpaşa Polis Merkezi civarında sabaha karşı bulunan ve adının Ali olduğun söyleyen küçük çocuk, yapılan ilk muayenenin ardından Adana merkezdeki Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evleri'ne...

Geçen cuma günü Ceyhan İlçesi'nde Gaziosmanpaşa Polis Merkezi civarında sabaha karşı bulunan ve adının Ali olduğun söyleyen küçük çocuk, yapılan ilk muayenenin ardından Adana merkezdeki Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirilerek devlet koruması altına alındı. Soyadını veya ailesinin kim olduğunu söyleyemeyen Ali'yi bugün Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Coş, küçük Ali'nin tedavisine başlandığını ayrıca bu işkenceyi yapan sorumluların bulunması için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti. Ceyhan'da belediye hoparlöründen anonslar yapılarak çocuğun yakınlarına ulaşılmaya çalışıldığını belirten Coş, "Çocuk devlet koruması altına alınmıştır. İsminin Ali olduğunu söyleyebiliyor. Gerekli araştırmalara başlandı. Belediye hoparlöründen anons da edilerek her türlü araştırma yöntemleriyle ailesini tespite yönelik çalışmalar devam ediyor. Ancak henüz bir ipucu elde demedik" dedi.

DAHA ÖNCEKİ ŞİDDETİN BULGULARI

Hekimlerin önerileri doğrultusunda küçük Ali ile ilgilenildiğini, ancak çocuğun vücudunda bulunan bazı bulgulardan daha öncede şiddete maruz kaldığını tahmin edildiğini belirten Coş, şöyle devam etti:

"Biz daha çok çocuğun uğradığı psikolojik travmadan başlayarak, geçmişte maruz kaldığı kötü olaylardan nasıl arındırabiliriz, bu konuda ilgili uzmanlardan istifade ediyoruz. Psikiyatrik ve psikolojik durumu ile ilgileniyoruz. Görevli hekimlerin önerisi doğrultusunda ilgileniliyor. Ayrıca pazartesi günü klinik şartlarda tedavi altına alınması söz konusu. Çocuk psikiyatri servisinde tedavi altına alınacak. Çocuğun bedeninde daha önce yaşadığı maruz kaldığı şiddet olduğu tahmin edilen bulgular var. Bu izler çerçevesinde yapılması gerekenleri değerlendireceğiz. Sayın Başbakanımız ve Aile Sosyal Politikalar Bakanımız da ilgileniyor. Ali'nin durumu hakkında bilgi aldılar. Akşam Aile Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'de Ali'yi ziyaret etmeyi planlıyor."

Küçük Ali'yi ziyaret ederek muayene eden Çocuk Psikiyatrı Yrd. Doç Dr. Gonca Çelik, ilk bulgulara göre Ali'de, uzun süreli bir istismar gözlemlediğini, bu çerçevede tedavi uygulanacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Ali Uzun Ceyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title