Haberler

Küçük Akbabalar Doğaya Salınacak

Van ve Bitlis'ten Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon Merkezi müdürlüğüne yavru olarak getirilen ve nesli koruma altında bulunan 2 'Küçük Akbaba' doğaya kanat çırpmaya hazırlanıyor.

Van ve Bitlis'ten Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon Merkezi müdürlüğüne yavru olarak getirilen ve nesli koruma altında bulunan 2 'Küçük Akbaba' doğaya kanat çırpmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 3 aydır klinikte tedavilerinin sürdüğünü söyleyen Merkez Müdürü Doç.Dr. Lokman Aslan, "Yavru olarak merkeze gelen 'Küçük Akbabalar' büyüdü ve önümüzdeki hafta içinde doğaya salınacak" dedi.

Türkiye'nin en büyük kuş cennetlerinden biri olan Van Gölü Havzası, her yıl binlerce kuşa ev sahipliği yapıyor. Havzadaki 300 kuş türünün hemen hepsi nesli koruma altında bulunuyor. Havzada yaralanan ve yuvasından alınan kuşların bakımını YYÜ Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Koruma Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü yapıyor. Son olarak merkeze Van'da yuvasından alınan ve yarılı halde bulunan küçük akbaba ile yine Bitlis'te duyarlı kişiler tarafından dağlık alanda yaralı olarak bulunan yavru küçük akbaba getirildi. Merkez Müdürü Doç.Dr. Lokman Aslan tarafından yaklaşık 3 yıl tedavileri yapılan ve rehabilite edilen küçük akbabalar doğaya salınacak.

Merkezde yaşadıkları süre içinde doğaya daha iyi uyum sağlamaları için leş odası hazırladıklarını söyleyen Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, şöyle dedi:

"Merkezimize her yıl yüzlerce kuş ve yaban hayvanı geliyor. Son olarak da merkezimize Van'da yuvasından alınan ve nesli koruma altında bulunan yavru küçük akbaba ile yine Bitlis'ten yavru küçük akbaba getirildi. Bu küçük akbabalar yaklaşık 3 aydır kliniğimizde tedavi görüyor. Akbabaların doğaya uyum sağlamaları için tedavileri dışında yine burada onları rehabilite ediyoruz. Akbabalar için merkezde leş odası avlanma odası kurduk. Çünkü kuşlar doğaya salındığında yabancılık çekmelerini istemiyoruz. Akbabaların sağlık durumları şu an itibariyle çok iyi, büyüdüler uçuyorlar ve avlanacak duruma geldiler. Akbabaları önümüzdeki günlerde doğaya salacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Aslan Bitlis Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

dogubey:

bitlisteki yavruyu ben gönderdim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title