Haberler

Kuaförün Organları 5 Kişiye Umut Olacak

Muğla'da, beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede, beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki kuaför Meftun Söymen'in, vasiyeti üzerine bağışlanan organları 5 hasta için umut oldu.

Muğla'da, beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede, beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki kuaför Meftun Söymen'in, vasiyeti üzerine bağışlanan organları 5 hasta için umut oldu.

Muğla'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'de, 35 yıldır kuaförlük yapan, evli, iki çocuk babası Meftun Söymen, geçen 11 Mayıs'ta Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki evinde, aniden rahatsızlandı. Beyin damarlarlarındaki tıkanıklık nedeniyle uzun süredir çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü öğrenilen Söymen, eşi 45 yaşındaki Fatoş Söymen'in haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırması'na kaldırıldı. Beyin kanaması teşhisi konulan Söymen, ameliyatın ardından Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.

Söymen'in, doktorların müdahalesine rağmen bugün saat 09.00'da beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların durumu bildirdiği eşi, Söymen'in vasiyeti üzerine organlarını bağışladı. İzmir ve İstanbuldaki toplam dört hastaneden ikişer kişilik ekip gelerek, Söymen'in akciğer, kalp, karaciğer ve böbreklerini aldı. Böbrekler, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karaciğeri İzmir Özel Kent Hastanesi, akciğeri İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalbi ise Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki uygun hastalara nakledilmek Dalaman Havalimanı'ndan bekletilen özel ambulans uçakla uygun hastalara nakledilmek üzere götürüldü. Söymen'in cenazesinin ise yarın öğlen, Kurşunlu Camisi'nde kılınacak namazın ardından Yeni Mezarlık'ta toprağa verileceği bildirildi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Hastamız ve yakınları örnek bir davranış sergiledi. Ülkemizde organ bağış oranı düşük ancak bu sorun tüm dünyada mevcut. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Merhum ailesine de başsağlığı diliyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yeşilbağcılar Menteşe İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title