Haberler

Kraliçe Elizabeth'in değerli mücevherleri kime kalacak? Kraliyet uzmanları 3 isim sıraladı

Güncelleme:

Kraliçe 2. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetse de geride milyonlarca dolar değerinde büyük bir miras bıraktı. Mücevherlerden, değerli eşyalardan oluşan bu mirasın bir kısmı Kral Charles'a geçecek. Ancak Kraliyet yorumcuları, mirasın bir bölümünün ise Charles'ın eşi Camilla'ya ve Galler Prensesi Kate'e geçeceğini belirtiyor.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth geçtiğimiz gün İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe'nin ölümünün ardından Elizabeth'in oğlu Charles otomatik olarak kral oldu. Charles'ın en büyük oğlu William ise babasının yerine geçerek Galler Prensi oldu. William'ın eşi Kate ise Prenses Diana'dan sonra kimseye verilmeyen Galler Prensesi unvanına sahip oldu.

ÖNCELİK KRAL CHARLES'IN

Şimdiye kadar tahtta en uzun süre kalan hükümdar olarak tarihe tanıklık eden Kraliçe 2. Elizabeth, elbette çok da büyük bir servete sahip. Kraliçe'nin ölümüyle birlikte mirası da merak konusu oldu. Yıllarca hükümdarlık yapan Elizabeth'in onlarca değerli mücevherinin öncelikle tahta geçen Kral 3. Charles'a geçmesi muhtemel. Kral 3. Charles'a miras kalan bazı parçalar, Londra Kalesi'nde halka açık sergilenen kraliyet tören nesnelerinin bir koleksiyonu olarak kalacak.

CAMILLA VE KATE DE MİRASTAN PAYINI ALACAK

Mirasın bir kısmını oluşturan aile yadigarı parçalar, hediyeler, milyonlarca dolar değerindeki mücevherlerin ise Charles'tan başlayarak Windsor Ailesi'nin üyelerine geçmesi bekleniyor. Kraliyet yorumcusu Josh Rom, New York Post'a verdiği demeçte, "Muhtemelen özel koleksiyonundaki eşyalar sevdiklerine verilecektir. Koleksiyonun büyük kısmı Charles'a, eşi Kraliçe Camilla ile birlikte Kate Middleton'a geçecek" dedi.

Kraliçe Elizabeth'in değerli mücevherleri kime kalacak? Kraliyet uzmanları 3 isim sıraladı

YÜZDE 40 VERGİ ÖDEYECEKLER

Ancak Vanity Fair'in haberine göre Kraliçe'nin mirasından mücevher kalan aile üyelerinin yüzde 40 veraset vergisi ödemeleri gerekecek. Bu sebeple eşyaların bazılarının değeri göz önüne alındığında, mücevherleri kraliyet koleksiyonunun bir parçası olarak bırakmak da isteyebilirler.

Kraliçe Elizabeth'in değerli mücevherleri kime kalacak? Kraliyet uzmanları 3 isim sıraladı

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Kraliçe Elizabeth Kate Middleton Prens Charles Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Anıl Aktaş:

aslında o miras osmanlınındır. Osmanlının butun hazinesini ingilizler almıştır.

28
22
yanıtYanıtla
Tayyar Garipağaoğlu:

Dolmabahçe sarayını yapmak için Ingiltereden 5 milyon alın borç alıp ödeyemiyen ve KIBRISı rehin veren Osmanlı mı

yanıt25
yanıt20
Hakan Arslanoglu:

Tayyar sallama. Dolmabahçe sarayı Sultan Abdülmecid tarafından hiç kimseden borç alınmadan 1843-1856 yılları arasında 13 yılda yapıldı.

yanıt6
yanıt14
mardinli yiğit:

Sömürülen garibanların hakkı var onlarda !! ateş olsun huzur bulamasınlar!

16
4
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Kraliçenin bu dünyada yaşadıkları yaşattıklarının hepsinin tekrarı öbür tarafta başlamak üzere. Kainat Yönetmeninin emri bekleniyor.

12
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title