Haberler

Köylülerden Çöplük Protestosu

Planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisine Karşı Çıkan Köylüler, Uşak Belediyesi Önünde ve Tesisin Kurulması Planlanan Arazide Protesto Gösterisi Yaptı.

Uşak Belediyesi tarafından Ovademirler Köyü yakınlarında kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisine karşı çıkan köylüler, Uşak Belediyesi önünde ve tesisin kurulması planlanan arazide protesto gösterisi yaptı.

Ovademirler ve Yavu köylüleri, otobüslerle Uşak Belediyesi önüne geldi. Ellerindeki pankart ve dövizler ile belediyenin Ovademirler köyü yakınlarında kurmayı planladığı katı atık bertaraf tesisinin kurulmasına karşı çıkan köylüler gösteri yaptı.

Köylüler adına açıklama yapan Ovademirler Köyü Muhtarı İsmail Eruz, tesisin kurulmasının planlandığı arazinin birinci derecede tarım arazisi olduğunu, verimli topraklar üzerinde böyle bir tesisin kurulmasının yanlış olduğunu söyledi. Köyün en önemli geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu, tesisin kurulması ile yer altı sularının kirleneceğini ve tarımın olumsuz etkileneceğini savunan Muhtar Eruz,''Köyümüz Karma Organize Sanayi'nin zehirli suları ile yeterince zehirleniyor. Dokuzsele Deresi'ni kirleten, yok eden zihniyet şimdi köyümüze 1 kilometre mesafedeki verimli tarım arazilerine çöplük kurmayı planlıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Bu gibi tesisler yerleşim yerlerinden uzakta, tarım ve hayvancılığı olumsuz etkilemeyecek bölgelere kurulur. Ancak Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan seçim öncesi verdiği sözleri unuttu ve tesisi köyümüzün hemen yanına kurmaya karar verdi. Biz sonuna kadar bu projeye karşı çıkacağız. Mahkemeye başvurduk. Projenin iptal edilmesini istiyoruz. Toprağımızı ve suyumuzu kirletmek isteyen zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz' diye konuştu.

Yavu Köyü Muhtarı Tahsin Alkan da projenin hayata geçmesi halinde yer altı sularının kirleneceğine dikkati çekerek, doğaya verilecek zararın geri dönüşü olmayacağını vurguladı.

CHP Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, æKöylülerimiz köylerine yakın olan ve belediye tarafından yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin kurulmasını istemiyor. Bu konu uzlaşmayla çözüme kavuşturulabilir. Belediye muhtarlarla bir araya gelerek bu konuda bir uzlaşmaya varmalıdır, ben bunu önermiştim halende önerimi savunuyorum. Uşak'a modern bir çöplük yapılması şart, ancak bunun nasıl, nereye ve ne şekilde yapılacağı kararlaştırılmalıdır' dedi.

Basın açıklamasının ardından otobüsler ve traktörlerle katı atık bertaraf tesisinin kurulacağı araziye giden köylüler burada da gösteri yaparak, ''Çöpten ölmek istemiyoruz' ve ''Ali Erdoğan verdiğin sözü tut' sloganları attı. Köylü kadınlar ve çocukların da sloganlarla destek verdiği gösteri olaysız sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title