Haberler

Köyde 'sel Suyu' Çatışması, 2 Ölü 6 Yaralı

Mardin'in Mazıdağı İlçesi Yeşilköy Köyü'nde Tunç ve Akak arasında sel suyunun tahliyesi nedeniyle başlayan tartışma, taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Mardin'in Mazıdağı İlçesi Yeşilköy Köyü'nde Tunç ve Akak arasında sel suyunun tahliyesi nedeniyle başlayan tartışma, taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda 2 kişi öldü, 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.

Mazıdağı'nın Yeşilköy Köyü'nde yaşayan Ahmet Akak'ın evine sel suları gelmesi üzerine, Akak okulun duvarını yıkıp, suyun yönünü değiştirdi. Bunun üzerine köy muhtarı Hüseyin Tunç, Ahmet Akak'a tepki gösterince, dün akşam iki aile arasında tırtışma yaşandı.

Tartışan ailelerin fertleri, bu sabah önce taş ve sopalarla kavgaya tutuştu. Kavga kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Karşılıklı silahların ateşlendiği olayda muhtarın kardeşi 40 yaşındaki Musa Tunç, diğer kardeşinin eşi 42 yaşındaki Boze Tunç, köylülerden Ahmet Akak, Alaattin Akak, Azize Doğu ile adları henüz öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı.

Çatışmada yaralanan 8 kişi Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan durumu ağır olan Musa Tunç ile Boze Tunç yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan Ahmet Akak, Alaattin Akak, Azize Doğu'nun tedavilerine devam edilirken, diğer 3 yaralının ayakta tedavi edildiği bealirtildi.

Jandarma geniş güvenlik önlemi aldığı köye giriş ve çıkışları yasakladı. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Bugün çatışan iki aile fertlerinin 1 yıl önce de birbirleriyle kavga ettikleri ve olayda 4 kişinin yaralandığı belirtildi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title