Haberler

Köy Yolunu Açmaya Giden Greyder Devrilme Tehlikesi Geçirdi

Kapalı Olan Köy Yolu Açma Çalışmalarını 24 Saat Üzerinden Aralıksız Devam Ettiren Ekipler, Sivas'a 50 Kilometre Uzaklıktaki Kurtlapa Beldesinin Yolunu 6 Saatte Açtı. Çalışmalar Sırasında Bir Greyder Şarampole Yuvarlanma Tehlikesi Geçirdi.

Kapalı olan köy yolu açma çalışmalarını 24 saat üzerinden aralıksız devam ettiren ekipler, Sivas'a 50 kilometre uzaklıktaki Kurtlapa beldesinin yolunu 6 saatte açtı. Çalışmalar sırasında bir greyder şarampole yuvarlanma tehlikesi geçirdi.

Türkiye'nin en çok yerleşim birimine sahip kenti olan Sivas'ta hafta başında etkili olan kar yağışı nedeni ile bin 200'ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapanmıştı. İl Özel İdaresi ekipleri, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için yol açma çalışmalarını 24 saat üzerinden aralıksız sürdürüyor.

İki greyder ve bir kamyonun görev aldığı yol açma çalışmasında iş makineleri kar kalınlığının fazla olması nedeniyle zorlandı. Çalışmaların zor olmasına rağmen, insanlara hizmet etmenin mutluluğu ile gece gündüz demeden yol açma çalışması yaptıklarını söyleyen greyder operatörü Hazma Dökmetaş, İl Özel İdaresi çalışanları olarak hedeflerinin Sivas'ta kapalı köy yolu kalmaması olduğunu belirterek, "Bizler gece gündüz demeden insanlara hizmet için çalışıyoruz. En çok bizi tipi ve fırtına koşulları zorluyor" dedi.

Dökmetaş, yalan ihbarda bulunanları da uyararak, "Köylüler ilgili makamları arayarak acil hastası olduğunu söylüyor. Bizler de giderek acil hasta olduğu söylenen köy yolunu açıyoruz. Ancak ihbarların asılsız olduğunu görüyoruz. İnsanların acil durumlar harici yalan ihbarda bulunmasını istemiyoruz. Çünkü bir yalan ihbara gittiğimizde, başka bir köydeki gerçek hastaya daha geç ulaşmış oluyoruz" dedi.

Fırtına ve tipi nedeniyle kapalı yollarda iz olmadan yol açma çalışması yapan greyderlerin zaman zaman yollarını da kaybettikleri öğrenildi. Kurtlapa beldesinin yol açma çalışmasını yürüten greyder operatörü Hazma Dökmetaş'ın kullandığı greyder, çalışma sırasında ön tekerin yol kenarındaki şarampole kayması sonucu devrilme tehlikesi geçirdi. Yapılan bir saatlik çalışma ile greyder düştüğü yerden çıkarılarak tekrar yol açma çalışmasını sürdürdü.

60 asker adayının acemi birliklerine teslim olmak için yolun açılmasını bekledikleri kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Kurtlapa beldesinin yolu ise 6 saatlik çalışma sonrasında açıldı. Gün ışıması ile beldeye giren iş makinelerinin sesini duyan köylüler, evlerinden dışarı çıkarak çalışmaları meraklı bakışlar altında izledi. 2 yıldır psikolojik tedavi gören ve yaklaşık 1 aydır da kocasını ziyarete gidemeyen 5 çocuk annesi Marziye Polat, yolun açılmasına en çok sevinenlerden biri oldu. 1 ay sonra çocukları ile eşini ziyaret edeceklerini söyleyen Polat, "Kar nedeni ile yollarımız kapalı olduğu için eşimin ziyaretine gidemiyorduk. Ama yolumuz açıldı. İlk fırsatta çocuklarımla eşimi ziyaret edeceğim" dedi.

Bu arada greyderlerin sesini duyarak yataklarından kalkıp çalışmaları izleyen çocukların sabahın erken saatlerinde havanın soğuk olmasına aldırış etmeden heyecandan ayaklarına çorap giymedikleri gözlerden kaçmadı.

Öte yandan, beldede kar kalınlığı 1.5 metreyi bulurken, köylüler birbirine gidip gelebilmek için evlerinin önüne tünel kazdı. 80 yaşlarındaki Fatma Yıldırım, komşuları ile görüşebilmek için tünel kazmak zorunda kaldıklarını söyledi.

6 saatlik çalışma sonrasında Kurtlapa beldesinin yolunu açan ekipler, daha sonra mazot takviyesi yaparak diğer köy ve yerleşim birimlerinin yol açma çalışmalarını sürdürdü.

(İG-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title