Haberler

Köy Korucusu Serbest Bırakıldı

Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'de kaçırılan geçici köy korucu Esat Faruk serbest bırakıldı.

Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'de kaçırılan geçici köy korucu Esat Faruk serbest bırakıldı.

Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda giriş yapan köy korucu ailesi ile buluştuktan sonra Hakkari'ye hareket etti. Kaçırılan köy korucu için Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Hakkari Barosu Temsilcisi Avukat Erol Çalı'dan oluşan heyet önceki gün Irak'a geçiş yapmıştı. Heyet bugün korucuyu alarak Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda giriş yaptı. Sınır kapısında gazetecilere açıklamada bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, yaklaşık 9 aydır Esat Faruk'un alıkonulduğunu söyledi. İsmail Akbulut, "Özellikle Öcalan'ın barışa yönelik açıklamasından sonra örgütün esir aldığı kamu görevlilerini serbest bırakması bu açıklamaları destekler mahiyettedir. Biz bu anlamda bugün Esat Faruk'u gördüğünüz gibi ailesine kavuşturduk. Temennimiz bundan sonraki sürecin olumlu gitmesi ve barışın biran önce ülkeye gelmesidir. Biz insan hakları savunucuları olarak bundan sonraki süreçte de herkesin barışa destek vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaçırılan köy korucu Esat Faruk ise 9 ay önce kaçırılarak örgüt kampına götürüldüğünü söyledi. Faruk "Her hangi bir sıkıntı görmedim. Süreç devam ediyor. Süreç böyle giderse inşallah iyiye gider. Hepimiz için iyi olur. Gerek Kürt gerek Türk gerek Zaza gerek Arap herkes için iyi olur. Bu sürecin devamını istiyorum. Başkada bir şey istemiyorum" dedi.

Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ise korucu Esat Faruk'u ailesinin girişmeleri sonucunda kendilerinin yaptığı basın açıklamaları ile seslerini duyurduklarını söyledi. Şen, "Bu sürecin iyiye evirilmesi sonucunda korucuyu serbest bıraktılar. Bundan sonra Sadi Özatak için de girişimlerimiz devam edecek. Kendileri de yakın bir zamanda kendisi ile ilgili akıbetin sonuçlanacağını ve bırakabileceklerini bize aktardı. Sadi Özatak'ın dışında diğer şahısların alı konulduğuna ilişkin herhangi bir demeçleri olmamış, bunu üstlenmemişler, bu konuda bu şahısların kendi ellerinde olmadığını dile getirdiler. Bunu da kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk" şeklinde konuştu.

Kaçırılan köy korucu Esat Faruk ailesi ile buluştuktan sonra beraberindeki heyet ile Hakkari'ye hareket etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akbulut Cengiz Şen Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title