Haberler

Kosova’nın Bağımsızlığı Bursa’da Kutlandı

Kosova Cumhuriyeti'nin 3. Kuruluş Yıldönümü, Birçok Kosovalı Ve Rumelilinin Yaşadığı Bursa'da Coşkuyla Kutlandı.

Kosova Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 3. yıldönümü, Bursa'da coşkuyla kutlandı.

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) düzenlenen 'Kosova Cumhuriyeti'nin 3. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Gecesi' renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu.

Yıldırım Bayezid Salonu'nda saygı duruşu ve Türkiye ile Kosova Milli marşlarının okunmasıyla başlayan geceye Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu, Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç ile AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Ocakden ve Mehmet Emin Tutan, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kosova Cumhuriyeti Müftüsü Naim Ternava, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, Kosovalı belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

"Kosova bizim bir parçamızdır"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova'nın Türkiye'nin kardeş ülkesi olduğunu söyleyerek, "Türkiye ile Kosova bir bütünün parçası gibidir. Bu dönemde Türkiye ile Kosova'nın yakınlaşması konusunda gerekeni yapıyoruz. Sadece sosyal ve kültürel faaliyetlerde değil, oradaki eserlerin ayağa kaldırılmasında da Kosova ile beraber hareket ediyoruz. Kosova ile biriz, bütünüz" dedi.

Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik ise son 5-6 yılda Balkan coğrafyasında kardeşlik bağlarını güçlendirme gayretinde olduklarını söyledi. Bakan Çelik, Kosova'nın bağımsızlığını ilan edene kadar ve sonraki süreçte yaşadığı sıkıntılara değinerek, "Yaşananlardan yılmayın. Büyük Türk Milleti yanınızdadır, yaralarınızı sarıyoruz. Tarih yeniden şenlenecek ve canlanacak. Elimizden geldiği kadar, tüm imkanlarımızla seferber olduk. Kosova gencecik bir Cumhuriyet. Desteğe ihtiyacı var ve en büyük destekçisi de Türkiye. Türk milleti olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" diye konuştu.

Balkanlar gözbebeği

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, dünyanın en genç ve 193. ülkesi Kosova ile Türkiye arasında kısa sürede gönül köprüleri kurulduğunu söyledi. Kosova'yı tüm Avrupa ülkeleri tanırken, birçok İslam ülkesinin hala tanımadığına dikkat çeken Gündüz, Türkiye'nin gösterdiği hassasiyeti diğer İslam ülkelerinden de beklediklerini ifade etti. Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Fahrettin Gülener ise 12 yıl önce durgun suya bir taş atarak dernek kurduklarını, şimdi atılan taşla oluşan dalgalar sayesinde iyi yerlere geldiklerini belirtti. Türkiye'nin iktidar ve muhalefetiyle Balkanları gözbebeği gibi gördüğünü dile getiren Gülener, Fransa'nın Cezayir üstünde hak ettiği gibi Türkiye'nin de Kosova üzerinde hak iddia edebileceğini söyledi.

Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları ekibi Kosova yöresine özgü danslarıyla görsel bir şölene imza attığı gecede Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyeleri, bağımsızlık günü pastasını da kestiler. Bakan Çelik ve Başkan Altepe, gecede Kosovalı misafirlere plaket verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title