Haberler

Kosova Hükümeti Vetevendosye?nin Tır Devirmesini Kınadı

Dha DIŞ HABER - Kosova hükümeti Vetevendosye'nin TIR devirmesini kınadı Turan Kasap / Priştine, 4 Mart (DHA) - Vetevendosye aktivistlerinin Sırp TIR'ını şarampole yuvarlamasına hükümetten tepki geldi.

Dha DIŞ HABER - Kosova hükümeti Vetevendosye'nin TIR devirmesini kınadı

Turan Kasap / Priştine, 4 Mart (DHA) - Vetevendosye aktivistlerinin Sırp TIR'ını şarampole yuvarlamasına hükümetten tepki geldi. Bugün Başbakan İsa Mustafa başkanlığında düzenlenen Kosova Hükümetinin toplantısında yapılan eylem sert bir dille kınandı. Konuyla ilgili konuşan, Başbakan İsa Mustafa Sırp TIR'ının Vetevendosye aktivistleri tarafından şarampole yuvarlanmasını kınarken, siyasi amaçlar doğrultusunda yapılan yasa dışı eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirti. Mustafa, Kosova Hükümeti, kamu ve özel mülkiyet ile ticari oluşumlara verilen zararı kabul edilemez eylemler olarak nitelerken, nedeni ne olursa olsun şiddet içeren ve anti demokratik eylemlerin siyasi propaganda amacı olarak kullanılamayacağını ifade etti. Başbakan Mustafa, yasadışı eylemler gerçekleştiren Vetevendosye Hareketinin buna bir son vermesine ve Kosova'nın Avrupa Atlantik sürecine katkı sağlamasına çağırıda bulundu.

Vetevendosye Hareketi aktivistlerinden oluşan bir grup, dün Sırp Hükümeti'nin Sırbistan'daki Arnavutlara yönelik 100 bin kadar ders kitabını Kosova'ya geri göndermesini protesto ederek Sırbistan'dan, Kosova'ya giden bir TIR'ı durdurarak şarampole yuvarlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Priştine Kosova Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title