Haberler

Kosova Ekonomisinin Kalkınması İçin Enerji Güvenliği Ön Şart?

Dha DIŞ HABER ' 'Kosova ekonomisinin kalkınması için enerji güvenliği ön şart' Kosova Kalkınma Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAİD), başkent Priştine'de 'Kosova Ekonomisinin Kalkınması İçin Enerji Ön Şart' başlığı altında forum düzenledi.

Dha DIŞ HABER ' ' Kosova ekonomisinin kalkınması için enerji güvenliği ön şart'

Kosova Kalkınma Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAİD), başkent Priştine'de ' Kosova Ekonomisinin Kalkınması İçin Enerji Ön Şart' başlığı altında forum düzenledi. Forumda, Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Bakan Blerand Stavileci, ABD Büyükelçisi Greg Delawie, Kosova'daki Dünya Bankası Müdürü Marco Mantovanelli ve çok sayıda üst düzey yetkili hazır bulundu.

Forumda konuşan Başbakan İsa Mustafa elektrik enerjisinin sağlanmasını, ülkenin iktisadi açıdan kalkınmasında en önemli faktör olarak nitelendirdi. Çevrenin korunması standartlarına göre elektrik enerjisinin sağlanması yönünde hükümetin çalışmaları olduğunu dile getiren Başbakan İsa Mustafa, güvenilir elektrik kaynağının yetersizliği etkin işletmeler ve özel sektörün gelişmesini büyük çapta etkilediğine dikkat çekti. Amerika'nın Priştine Büyükelçisi Greg Delawie ise, güvenilir elektrik kaynağını sağlayacak olan termik santralinin kurulması yönünde ülkesinin desteğini dile getirdi. USAİD tarafından hazırlanan bir rapora göre elektrik enerjisi yetersizliği yüzünden Kosova yılda 300 milyon Euro zarara uğruyor. Bunun yanı sıra, 1999 yılından itibaren, Kosova'da günde en azından 6 saat elektrik kesintisi yaşanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Priştine Kosova Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title