Haberler

Kosova'da İktidar Partisinin Temsilciliklerine Saldırı

Kosova'da, başta başkent Priştine olmak üzere toplamda 6 kentte, iktidardaki Kosova Demokratik Birliği Partisi (LDK) temsilciliklerine saldırı düzenlendi.

Kosova'da, başta başkent Priştine olmak üzere toplamda 6 kentte, iktidardaki Kosova Demokratik Birliği Partisi (LDK) temsilciliklerine saldırı düzenlendi.

Kosova Polisi tarafından yapılan yazılan yazılı açıklamada, dün akşam ve sabah saatlerinde Başbakan İsa Mustafa'nın genel başkanlığını yaptığı LDK parti binalarına saldırı yapıldığı belirtilerek, başkent Priştine başta olmak üzere Gilan, İstok, Yakova, İpek ve Mitrovica şehirlerinde bulunan parti temsilciliklerinin hedef alındığı kaydedildi.

Saldırılar sonucu tüm şehirlerdeki parti binalarının camlarının kırıldığı ifade edilen açıklamada, saldırganların kimliklerinin henüz belirlenemediği ancak polisin olay yeri incelemesinde bulunduğu ve faillerin en kısa zamanda yakalanacağı bildirildi.

Öte yandan, LDK Partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, parti temsilciliklerine düzenlenen saldırılar şiddetle kınanarak, "Bu tarz şiddet olaylarının ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen kişiler tarafından yapıldığının kanaatindeyiz. Muhalefet yetkililerine de bu tür suçları teşvik edici söylemlerini bırakmaları noktasında çağrıda bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kosova ve Sırbistan arasında Avrupa Birliği'nin (AB) arabuluculuğundaki müzakerelerde 25 Ağustos 2015'te üzerinde uzlaşılan ve Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği kurulması ve Karadağ-Kosova sınırının revize edilmesini öngören anlaşmaya karşı çıkan muhalefet, yaklaşık 6 aydır Meclis çalışmalarını boykot ediyor. Meclisteki muhalefet milletvekilleri cuma günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçim oturumunda, Hashim Thaçi'nin seçimini engellemek için iki kez meclis genel kurulunda gaz bombası atmış, bu nedenle oturuma ara verilmişti.

Protestolara rağmen Thaçi, oylamanın üçüncü turunda oy çokluğuyla Kosova'nın yeni cumhurbaşkanı seçilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İsa Mustafa Priştine Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title