Haberler

Korucular, PKK Kıyafeti Giyip Köy Kahvesini Bastı

Güncelleme:

Diyarbakır'da köy koruyucuları PKK kıyafetiyle köy kahvesini basarken seslerinden yakayı ele verdiler. Köylüler, korucular hakkında şikayette bulundu.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karpzulu köyünde elektriğin kesik olduğu akşam saatlerinde PKK kıyafetiyle yüzleri kapalı şekilde köy kahvesini bastı. Seslelerinden tanınan korucular hakkında köylüler tarafından kötü muamele gördük gerekçesiyle şikayet dilekçesi verildi.

ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Karpzulu köyünde oturan Ramazan İpek, İdris Narin, Mehmet Acar, Şehmus Durmuş, Yunus Eraslan, Kemal Yalçın, Mücahit Baran, Musa Ilık, Emin Acar ve Şehmus İpek, Kulp Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

"PKK KIYAFETİ GİYMİŞLERDİ"

Ramazan İpek, çıkışta gazetecilere, akşam köy kahvesinde elektrik kesik olduğu sırada ellerinde uzun namlu silah bulunan 5 kişinin, örgüt mensubu kıyafetiyle içeri girdiğini söyledi.

"SESLERİNDEN TANIDIK"

Silah zoruyla yere yatırıldıklarını iddia edilen İpek, "Bizleri bir süre dövdüler. Yüzleri kapalıydı, seslerinden tanıdık. Köylümüz olan bu şahıslar aynı zamanda geçici köy korucusu olarak görev yapmaktadır. Kulp Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle şikayete bulunduk" dedi.

"BARIŞ SÜRECİNİ BOZMAK İSTİYORLAR"

Öte yandan, Kulp Kaymakamlığı önünde bir grup partiliyle basın açıklaması yapan BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş, çözüm süresini akamete uğratmak isteyenler tarafından çeşitli oyunların sahneye konulmak istendiğine dikkati çekti.

Kulp Kaymakamlığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Yalçın Mehmet Acar Diyarbakır Kulp Güncel Haberler

500

Yorumlar (51)

ESKİŞEHİRLİeses2626@e-mail.com.tr:

Bunlar devlet kursa birbirlerini boğazlarlar vahşiler.Kültürleri bile vahşet üzerine.

48
46
yanıtYanıtla
siirtlysanalda-opuldun-xd@hotmail.com:

bu Devletinin kurduğu kirli bir tezgahtır demiyorsun suçu Kürdlere atıp ask süt gibi işin içinde sıyırdığınızı sanıyorsun biz de sizi akıllı sanırdık

yanıt0
yanıt0
mete03mete03@tatoo.com:

Türkler aşağıdakilerin yazdığı gibi olsaydı bügün ten Kürt hayatta olamazdı...

yanıt0
yanıt0
bakın aslındalakerdakosta9911@gmail.com:

çözüm süreci denilen şey teröristin dağdan inip şehirlere dağılacağı süreç gibi gözüküyor. bu durumda söz konusu 'pkk istilasıdır'

28
30
yanıtYanıtla
Yuksekovalıerisgever@hotmail.com:

50 yıldır oldugu gibii

46
3
yanıtYanıtla
Antifasistaguemues@live.de:

Bunu asker hergün yapiyor ve birbirilerini öldürüp PKK üzerine atiyorlar bunu bilmeyen Odun beyinli fasistler bir arastirsin.

26
20
yanıtYanıtla
mete03mete03@tahoo.com:

Kürt diye bi şey varmı acaba? Yoksa bunlar Ermenilerin tezgahımı? Bence Kürtler Ermenilerin ya Türkleşmiş yada Müslümanlaşmış halidir. Her neyse sonuç pek de iç açıcı değil görüldüğü gibi...

9
32
yanıtYanıtla
KIRŞEHİR 31raco7240@homail.com:

KOÇUM 03........BİZ 5000 YILDIR BURDAYIZ.......SİZ YOKKEN BİZ VARDIK......SEN BİZİ SORGULAYACAĞINA JAPON,ÇİNLİ AKRABALARINA SAHİP ÇIK...........

yanıt0
yanıt0
44 lüeyup_1892@hotmail.com:

kırşehirli 5000 yıl diyorsunda , çok saçma geliyor,şöyle ki Türkler 1000 küsür senedir anadolu da ve her dönem savaşmalarına ragmen şuanda 40 milyon Türk kanı taşıyan insan var,kürtler 5000 yıldır burdaysa nasıl oluyorda 15 milyon nüfusunuz var,çok enteresan degilmi,bu üremeyle sizin şuan 5000 yılı baz aldıgımızda 300 milyon nüfüsünuz olması gerekiyordu_?

yanıt1
yanıt2
siirtlysanalda-opuldun-xd@hotmail.com:

44 LÜ tabi Kürdleri 90 yıldır türkleştiriyorsunuz kabul etmeyeni de öldürüyorsunuz bize göre 20 milyon Kürd bile buna rağmen varsa bu bile çok çok fazla

yanıt0
yanıt1
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title