Haberler

4 Yıl Önceki Tecavüz Davasına Devam Edildi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Eğil ilçesi Bahşiler köyünde, 4 yıl önce bir korucunun kızına tecavüz eden 8 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü'nde 4 yıl önce bir korucunun kızına taciz ve tecavüzde bulundukları iddia edilen 8 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü'nde 2009 yılında geçici köy korucusu N.M.'nin kızı Z.M.'ye tacizde bulundukları ve tecavüz ettikleri iddia edilen, aralarında korucuların ve jandarma karakol komutanının da bulunduğu tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan 7'si katılmazken, hakkında cinsel taciz iddiası bulunan tutuksuz sanık A.M. hazır bulundu. Duruşmada söz alan mağdure Z.M.'nin avukatı Fuat Hayri Demir şunları söyledi:

"İşin içinde tecavüz vakası vardır. Sanıkların tutuksuz yargılanması halkı ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Müvekkilin babası köyde dolaşamamaktadır. Orkaokul 2'inci sınıfta olan bir kızın, bu kişilerle rızası ile birlikte olması mantığa uygun değildir. Müvekkil sürekli olarak tehdit edilmiştir. En son karakol komutanının arabasının rengini söylemiştir. Karakol komutanı tarafından alınıp ormanlık bir alana götürülmüştür. Kolunda sigara söndürmüştür. Sanıkların tutuksuz yargılanması vicdanları kanatan bir olaydır."

SAVCI TUTUKLAMA İSTEMEDİ

Cumhuriyet Savcısı ise sanıkların tutuklanmasına yönelik talebin reddine karar verilmesini istedi. Daha sonra söz verilen tutuksuz sanık A.M., köyün tamamının Z.M.'nin babası N.M.'nin akrabası olduğunu belirterek, "Onların ailesi köyde en kalabalık ailedir. Benim bu olayla ilgili hiç bir ilgi ve alakam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Z.M.'nin korucu olan babası N.M. ise kızının karşı tarafın tehditleri nedeniyle evine bile gelemediğini söyledi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title