Haberler

Korsan Gösteride Ölen Çocuğun Cenazesi Adli Tıp'ta

Adana'da bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından yol kapatılıp korsan gösteri yapıldığı sırada ölü bulunan 14 yaşındaki çocuğun cesedi, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınacak.

Adana'da bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından yol kapatılıp korsan gösteri yapıldığı sırada ölü bulunan 14 yaşındaki çocuğun cesedi, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınacak.

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi 20067 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, PKK yandaşları Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı'nı akşam saat 17.00'dan itibaren lastikleri ateşe vererek kapattı. Bunun üzerine çevreden vatandaşların ihbarı üzerine polis olay yerine gelerek yolu kapatan PKK yandaşlarına TOMA'dan su sıkarak müdahale etti. Bu arada PKK yandaşları çoğu çocuk korsan göstericiler polise taş, sopa, el yapımı bomba, hava fişek ve molotofkokteyli atıp ara sokaklarda kaçtı. Bu sırada ara sokaklardan birinde patlama meydana geldi. Yapılan araştırmada 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Bunun üzerine olay yerine savcı ve olay yeri inceleme ekipleri gelerek olayla ilgili inceleme başlatıldı. İnceleme yapıldıktan sonra çocuğun cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

EMNİYET: "EL YAPIMI BOMBA ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ"

Bu arada, Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"PKK/KCK terör örgütü mensubu şahıslar tarafından yapılan kanunsuz eylemler kapsamında Hürriyet Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı'nda sokak eylemleri başladı. Lastiklerle ateş yakılarak ana caddenin her iki yönünün trafiğe kapatıldı ve araçlar durdurularak kimlik kontrolü yapıldığı bilgisi alındı. Bunun üzerine, güvenlik güçlerince gerekli emniyet tedbirleri alınarak usulüne uygun şekilde vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla kademeli olarak müdahale yaptı. Bu esnada müdahale edilen sokak eylemcileri tarafından güvenlik güçlerimize yönelik çok sayıda el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, taş, sopa vb. madde ve malzemelerle saldırıda bulunulmuştur. Bahse konu yerde saat 17.15 sıralarında sokak eylemleri devam ederken iç kısımda bulunan 20067 sokak içerisinde büyük bir patlama sesi duyulmuştur. Yapılan çalışma neticesinde 14-15 yaşlarında bir eylemcinin anılan sokak içerisinde el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bir maddenin infilakı ile olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenilmiştir."

"AİLENİN AVUKATI EL YAPIMI BOMBA DEĞİL SES BOMBASI ÖLDÜRDÜ"

Adli tıp önüne gelen ailenin avukatı Vedat Özkan ise emniyetin yaptığı açıklamanın tersine, çocuğun el yapımı bombadan dolayı değil atılan ses bombasının patlaması sonucu öldüğünü ileri sürdü. Özkan, "Ön otopsi raporunda çocuğun sadece kafatası parçalandığı görülmüştür. El yapımı bomba olması durumunda çocuğun elinde ve vücudunda da izler olması gerekir, ancak böyle bir ize rastlanmamıştır. Bu denle çocuk atılan ses bombasından dolayı hayatını kaybetmiştir. Üstelik yapılan ilk incelemede çocuğun yakınında gaz kapsulü bulunmuştur. Kesin sonuç yapılan otopsinin ardından ortaya çıkacaktır. Ancak çocuğun el yapımı bomba ile öldüğü gerçek dışı bir ifadedir" dedi.

Çocuğun otopsisi devam ederken, otopsinin ardından yakınları tarafından alınıp önce Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evine daha sonrada Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verilecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Mahallesi Adli Tıp Kurumu Vedat Özkan Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500

Yorumlar (1)

Adana''dan:

pkk bir genci daha beynini yıkayarak ölümüne sebep oldu? o gencin ölmesi size yeni eylemler için bahaneden başka birşey değil şerefsizler !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title