Haberler

Kore Savaşı'nın 62. Yıl Dönümü Ankara'da Anıldı

Kore Savaşı'nın 62.yıl dönümü nedeniyle Ankara'da anma töreni düzenlendi.

Kore Savaşı'nın 62. yıl dönümü nedeniyle Ankara'da anma töreni düzenlendi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Ankara Kore Anıtı'nda düzenlenen anma törenine Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sang Kyu Lee, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral İhsan Uyar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, askeri ataşeler, tarihi Kore-Türk Takımı, Kore gazileri ve Kore'den gelen konukla katıldı. Kore Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu, Kore Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan TÜMGAZİDER Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, "62 yıl önce Güney Kore'de büyük bir insanlık dramı yaşanmıştır. Kore Savaşı, istilaya uğramış bir ülkenin özgürlüğü uğrunda Birleşmiş Milletler'in ilk müşterek silahlı karşı koymasıdır. Güney Kore'nin mazlum ve cefakar halkı düşmana terk edilemez ve kaderi ile baş başa bırakılamazdı. Türkiye Kore'ye en fazla asker gönderen üçüncü devlettir. Savaş ve savaş sonrası Kore'ye gönderilen asker sayısı 57 bindir. Kore Savaşı'nda 734 askerimiz şehit olmuştur" dedi.

Törende konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Kore Büyükelçisi Lee ise, Kore Savaşı'na katılan askerlerin Kore yarımadasında komünizme karşı savaşarak gösterdikleri asil fedakarlığın sadece Kore'de değil tüm dünyada barışın korunması için temel sağladığını belirterek, "Kore'nin Türkiye Büyükelçisi olarak benim görevim sadece Kore'yi Türkiye'ye tanıtmak değil, Türkiye'yi Kore'de daha fazla tanıtarak iki ülke halkının birbirini daha iyi tanımasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Programı sunan Kore gazisi emekli Astsubay Yasin Eken de, "Biz günden güne azalıyoruz görüyorsunuz. Her geçen gün İstiklal Savaşı gazileri gibi sıfıra yaklaşmaktayız. Biz onlardan sonra gelenler olarak, onların yaptıklarını değil anılarını yaşatmaya çalışıyoruz. Onların yeri tartışılmaz, nur içinde yatsınlar" dedi.

İki ülke temsilcilerinin konuşmalarının ardından Kore gazileri, davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhsan Uyar Türkiye Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
title