Haberler

Başıboş sokak köpeğinden kaçarken kamyon çarpan çocuğun ailesine 3,9 milyon lira tazminat ödenecek

Güncelleme:

Antalya'da başıboş sokak köpeğinden kaçarken kamyon çarpan ve hayatını kaybeden 9 yaşındaki çocuğun ailesine Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi tarafından toplam 3 milyon 920 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenecek.

Antalya'nın Serik ilçesinde köpekten kaçarken kamyon çarpan, tedavi gördüğü hastanede 23 gün sonra hayatını kaybeden Mahra Pelin Pınar'ın (9) ailesi tarafından açılan davada, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi, toplam 3 milyon 920 bin lira maddi ve manevi tazminata mahkum edildi.

Serik'te 5 Mart 2022'de sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalıp ağır yaralanan Mahra Pelin Pınar, 28 Mart'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mahra Pelin Pınar'ın ölümüyle ilgili ailenin 'sahipsiz hayvanlarla ilgili sorumluluklarını yerine getirmediklerinden dolayı hizmet kusuru ilkesi kapsamında sorumlu oldukları gerekçesiyle' Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi aleyhine açtığı tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, geçen eylül ayında verdiği kararda Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi'nin yüzde 100 kusurlu olduğuna hükmederek, bu kurumların toplamda 3 milyon 920 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

"DAVAYI AÇMAMIZDAKİ AMAÇ İDARELERİN ÖNLEM ALMASINI SAĞLAMAK"

Ailenin olayla ilgili Serik Belediyesi aleyhine açtığı ceza davasının ilk duruşması da bugün görüldü. Duruşmada ifade veren Mahra Pelin'in babası Murat Pınar ve annesi Derya Pınar, mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Kızının ölümünün ardından Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'ni kuran ve başkanlığını yürüten Murat Pınar, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Belediyesi ve Antalya Valiliği hakkında açtıkları tazminat davasını kazandıklarını söyledi. Pınar, "5 Mart 2022'de meydana gelen kaza ile ilgili olarak avukatımız aracılığıyla tazminat davası açmıştık. Bu davanın neticesinde davalı idareler sorumlu bulunarak davamız sonuçlanmıştır. Bu davayı açmamızdaki amaç, harekete geçmek, hukuk savaşı vererek bu konuda idarelerin önlem almasını sağlamak" dedi.

Köpekten kaçarken kamyon çarpan çocuğun ailesi, 3,9 milyon lira tazminat kazandı

YÜZDE 100 KUSURLU BULUNDULAR

Mahkeme kararında ebeveyn olarak kendilerinin kusurlu bulunmadığını anlatan Murat Pınar, sahipsiz hayvanlarla ilgili sorumluların tespiti, güvenliğin sağlanmaması, kamu hizmetinin örgütlenmesinde, denetlenmesinde ve gerekli önlemlerin alınmasında yükümlülüklerini gereği gibi yerine getirmemesi, kişisel kamusal alanda güvenlik içinde yaşanmasını sağlayan önlemleri yeterince almaması nedeniyle Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi'nin olayın oluşumuna müştereken ve müteselsilen yüzde 100 oranda kusurlu bulunduğunu aktardı. Başıboş sokak köpekleriyle mücadelelerinin süreceğini, tüm çocuklar için verdikleri mücadele sonucu davayı kazandıklarını kaydeden Murat Pınar, bu sonucun örnek olması, halkın, belediyelerin, valiliklerin bilinçlenmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Köpekten kaçarken kamyon çarpan çocuğun ailesi, 3,9 milyon lira tazminat kazandı

CEZA DAVASININ DA İLK DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Olayla ilgili Serik Belediyesi aleyhine açtıkları ceza davasının ilk duruşmasının da bugün görüldüğünü söyleyen Murat Pınar, bu davada veteriner işleri müdürünün sorumlu tutulduğunu, dönemin ilgili mülki idare amirlerinin yanı sıra mahallede sokak hayvanlarını besleyen 2 kişinin de ismini vererek şikayetçi olduklarını belirtti.

3,9 MİLYON LİRA TAZMİNATA HÜKMEDİLDİ

Anne Derya Pınar da bugün görülen ceza davasında ifade verdiğini, mücadelelerinin devam edeceğini söylerken, sokaktaki başıboş köpekler yüzünden insanların ve çocukların güvende olmadığını, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini anlattı. Açtıkları tazminat davasında mahkeme tarafından sorumlu idarelerin toplamda 3 milyon 920 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildiğini belirten Derya Pınar, sorumlu idarelerin itirazı üzerine dosyanın istinaf mahkemesine gönderildiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Valiliği Antalya Hayvan Hakları Valilik Kaza Belediye Hukuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

Onur Yener:

O para evladınızı geri getirmeyecek, milyonların hakkına gasp ediyorsunuz, o para haramdır, kendi payıma hakkımı helal etmiyorum.

8
170
yanıtYanıtla
selçuk arslan:

Senin çocuğun ezilince sen almazsın. Ama ezilince almak istersen ben sana hakkımı helal ediyorum.

yanıt45
yanıt3
Murat Kılıç:

Nasıl bir kafa yapısına sahipsin. Belediyeler işini yapsaydı o çocuk ölmezdi. Bu karar sayesinde herkes işini yapmak zorunda olduğunu anladı. Tebrik ediyorum aileyi ve kararı veren mahkemeyi.

yanıt63
yanıt0
Çınar Saraç:

Herkes şunu bilsin ki belediye arabası olduğu için bu kadar para alıyor bunlar , normal bir araç olsa alamaz , bunu bilen var mı aranızda nerdeeeeee bilecek

22
63
yanıtYanıtla
Halil İbrahim Yüksel:

Videoya baktım bence şoför bilerek yapmamış kısasa kısas olmaması gerekir dinimize göre bilmeyerek ölüm olursa öldürene para cezası verilir ama bilerek olursa İslama göre mahkemeyle ölüm cezası verilmesi gerekir

8
67
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Ne diyon la sen değişik.

yanıt14
yanıt5
Marko Apostolidis:

Halil, senin dini bilgiler tamamen yanlış... Hz. Musa AS öldürmek için vurmadı ama adam öldü ve kurana göre Hz. Musa AS suçlu durumuna düştü.... bencede suçlu, çünkü ister kasten ister kaza ile olsun, yarattığın zararı ödemek zorundasın.... ve kurana göre ister kasten ister kaza ile öldür, karşı taraf cana can istiyorsa o uygulanır... Selamlar

yanıt17
yanıt24
Çınar Saraç:

Güzel para , yerken acaba düşünürler mi boğazımızdan nasıl geçecek diye , hiç sanmıyorum

5
58
yanıtYanıtla
Büşra :

Başına gelmediği için boş yapma. Mesele para mı dayı. İşini doğru düzgün yapmayanlara örnek olsun bu dava tazminat vs

yanıt41
yanıt1
Deniz:

Evlat acisi bambaska;((

54
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title