Haberler

Koordinatör Vali Dalmaz Ankara'ya Dönüyor

Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili bölge koordinatör valiliği yapan Veysel Dalmaz, 2 buçuk yıldır yürüttüğü görevinden ayrılıp Ankara’ya döneceğini açıkladı.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılarla ilgili bölge koordinatör valiliği yapan Veysel Dalmaz, 2 buçuk yıldır yürüttüğü görevinden ayrılıp Ankara'ya döneceğini açıkladı.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programında yaptığı konuşmasında görevinden ayrılıp Ankara'ya döneceğini ifade etti. Dalmaz konuşmasında, "Ben şu anda Gaziantep'in misafiriyim. Gaziantep mazlum milletlerin, özellikle yanı başında cereyan eden Suriyelilerin şu anda ev sahibi, onları misafir ediyor. Ben de bu vesileyle 2 buçuk yıldır buralardayım. Gaziantep'in gazi şehrimizin göstermiş olduğu bu ilgiden dolayı bu tarihi misyon, vazife ve görevden dolayı yürekten kutluyor, teşekkürlerimi arz ediyorum. Gaziantep'in gösterdiği sevgiyi, hoşgörüyü ve merhameti, sığınana karşı gösterdiği ev sahipliğini başka hiçbir yer böyle gösterememiştir. Şu anda Gaziantep 300 binden fazla Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Türkiye tarihi misyonuyla beraber şu anda devletiyle, milletiyle, hükümetiyle, insanıyla bir drama şahitlik ediyor ve o dramın sıkıntılarını, izlerini kaldırmaya çalışıyor. Biz de bu vesileyle Gaziantep'teydik, Gaziantepli olduk, Gaziantepli olduk ve sizlerle beraber sıkıntılara derman olmaya çalıştık. Biz açıkçası bir aile gibi olduk. Ben geçici görevle buraya geldim ama adeta Gaziantep'in bir parçası gibi oldum. Basınımızla, siyasetçilerimizle, idarecilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, hep birlikte Suriye'deki soruna beraber çare aradık, beraber çözüm bulmaya çalıştık. Onların duydukları sıkıntıları, acıları kendimizde hissederek onlara çözüm bulmaya çalıştık. Ben şimdi görevden affımı istedim. Ben Ankara'ya dönüyorum. Hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Allah bu mazlum millete daha başka sıkıntı vermesin ve bir an evvel kendi memleketlerine dönsünler istiyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum" ifadelerine yer vererek Gazianteplilerden helallik istedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Veysel Dalmaz Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title