Haberler

Konya Müftüsü'nden İlçe Müftülerine "IŞİD" Uyarısı

Güncelleme:

Konya İl Müftüsü, bir araya geldiği ilçe müftülerini IŞİD'e katılım konusunda bilgilendirerek, "Şu anda IŞİD'in ayağına takılmış 100 kadar Konyalı Suriye'de." dedi.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, aylık MUTAD toplantısında bir araya geldiği ilçe müftülerini IŞİD'e katılım konusunda bilgilendirerek, "Şu anda IŞİD'in ayağına takılmış 100 kadar Konyalı Suriye'de. Birkaç gün önceki bombalamada bunların toplu bulunduğu yerde 10-15 kişi vefat ediyor" dedi.

Derbent Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen toplantıya Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar başkanlık etti. Toplantıya, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, il müftü yardımcıları Hamza Küçük ve Muharrem Biçer, Derbent İlçe Müftüsü Mehmet Ak ve Konya'nın diğer ilçelerinin müftüleri katıldı.

İLÇE MÜFTÜLERİNE "IŞİD" UYARISI

Konya İl Müftüsü Ali Akpınar da yaptığı konuşmasında, Derbent'in öteden beri Konya'da 'hafız merkezi' olarak bilinen bir ilçe olduğunu vurguladı. Günümüzde ilçenin bu özelliğini yitirdiğinin belirtilmesi üzerine, "Bu da enteresan, geçmişte o zor zamanlarda vardı da bugün niye yok. Tabi ki sorgulamak gerekir" diyen Akpınar, toplantıya katılan ilçe müftülerine görev yaptıkları yerleşim merkezlerinin dini haritasını çıkarma konusunda daha gayretli olmalarını, daha derinlikli çalışmalar yaptırıp bilgi sahibi olduktan sonra bu bilgileri merkeze de taşımalarını istedi.

Günümüzde toplumda dini konuları yönetenlerin din algısında ciddi problemler olduğunu ve bunun da daha aşağıya, alt kesimlere doğru yansıdığını ifade eden Akpınar, Türkiye'nin tüm bölgelerini kapsayan bir anket ve araştırma sonuçlarının yer aldığı bir kitaptan yapılan son istatistiklerle ilgili rakamlar vererek bilgiler aktardı. Müftü Akpınar, Konya'dan IŞİD'e katılımlarla ilgili ilçe müftülerine uyarılarda bulundu.

"100 KADAR KONYALI SURİYE'DE IŞİD'İN AĞINA TAKILMIŞ"

Konya Valisi Muammer Erol'un bu konuda kendisine aktardığı bilgilere konuşmasında yer veren Müftü Akpınar, "Sayın valimiz, şöyle bir rakam söyledi; bunlar çok da belki önemsenmeyebilir. Şu anda, IŞİD'in ağına takılmış 100 kadar Konyalı Suriye'de ve birkaç gün önceki bombalamada bunların toplu bulunduğu yerde 10-15 Konyalı vefat ediyor. Bu 100 kişi orada, onların çocukları var, aileleri var. Yani beşle çarptığın zaman 500 kişi ve bu bizim içimizden çıkıyor. 'Nasıl ve niye çıkıyor ve bunlar Konya'da?' dedim. Müftü olarak müftüler olarak ne yapabiliriz, herhalde en fazla imamlarımıza iş düşüyor" ifadesini kullandı.

"KAFASI KARIŞIK İNSANLARIN AYDINLATILMASI GÖREVİ BİZE DÜŞÜYOR"

Bu anlamda imamların yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Akpınar, bu katılımların sorgulanması gerektiğine dikkati çekerek, "Şimdi bu insanlar giderken buraya ölümüne gidiyorlar. Kolay bir şey değil, yani Medine'de bazı iyi Müslümanlar bile kenara köşeye kaçıyorlar, malum yani cihattan geri kalanlar mazeret uyduranlar var, ölümüne gitmek zor bir şey ve bu insanlar ölümüne gidiyorlar oraya, niye gidiyorlar, bunu sorgulamamız gerekiyor. Bu da herhalde bizi ilgilendiriyor Bizim içimizden çıkıyor bunlar. Ha yarın Allah korusun bizim çocuklarımıza bulaşmayacağı ne malum. Sadece o değil, son olduğu için örnek. Böyle enteresan şeyler de yaşadık biz. Çok büyük cemaatlerin, liderlerin çocuklarının uyuşturucu bataklığına ya da kötü yollara düşürüldüğünü gördük, duyduk, dinledik. Yani bu anlamda da artık ne yapmamız gerekiyorsa, bu kürsüde konuşulmaz tabi, bu mesele uluorta söylenmez ama bu kafaları karışık insanların tespit edilmesi, aydınlatılması da yine bize düşen bir görev gibi geliyor"dedi.

"MERKEZİ EZAN KONUSUNDA KARARDAN DÖNÜŞ YOK"

Akpınar, konuşmasının son bölümünde ise merkezi ezan sistemi ile ilgili uzun istişareler sonucunda aldıkları kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu karardan geri dönüş olmayacağını vurgulayan Akpınar, "Şimdi diyorlar ki, bu müftü ya da hocalar 'ezanımızı kıstı.' Bir ezan kısıldı ama üç bin ezan okunuyor şimdi, şu anda. Yani o ezan bir ezan ama ihlaslı okunduğunu düşünün, şu anda yarısı ihlaslı okunduysa, bin 500 belki daha fazla ihlaslı okunan ezanımız var. Dolayısıyla olaya böyle bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

Akpınar, ilçe müftülerinden canlı vaaz programlarının çoğaltılmasını da isterken, vaaz eğitimlerinin de süreceğini belirtti. Akpınar, Konya'nın, Türkiye'de İstanbul'dan sonra en güzel ezan okuyanların olduğu bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Yani bizim merkezi ezan okumamıza katılan 30 kadar hocamız vardı. Bu, belki 50-100'e de çıkabilir. Bu iyi, güzel ezan okuyan hocalarımızın katkısıyla diğer hocalarımızın ezan okumasını geliştirme noktasında yalnız bırakmamaya da kararlıyız" dedi.

DERBENT MÜFTÜSÜNDEN BRİFİNG

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Konya'nın il ve ilçe müftülerini Derbent'te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Sizlerin gücünü ben çok iyi biliyorum. Halkın yönlendirilmesi konusunda ya da daha fazla icraat, faydalı işler yapılması konusunda din adamlarımız büyük bir potansiyeldir" dedi.

Konuşmasında, Derbent ilçesi ve potansiyelleri hakkında bilgiler veren Acar, ilçenin Konya'daki 31 ilçe içerisinde 28. sıraya gelmesine rağmen farklı yönleri olduğunu, bölgede yayla ve dağ turizmine, organik tarım üretimine ağırlık verdiklerini söyledi. Aladağ Kayak Merkezi Projesi'nin hayata geçmesiyle gelecekte daha büyük bir potansiyel yakalayacaklarını düşündüklerini dile getiren Acar, bölgenin imkan ve güzelliklerini Konya ile de paylaşmak istediklerini, özellikle il merkezinde yaşayan insanların buna ihtiyacı olduğunu belirtti. Derbent ilçesinde hayata geçirmek istedikleri şefkat evleri projesinden de söz eden Acar, konuşmasının ardından Konya İl Müftüsü'ne ilçenin kayak logolu bir porselen tabağını hediye etti.

Derbent İlçe Müftüsü Mehmet Ak da, toplantıda verdiği brifingde, İlçe Müftülüğü'nün verdiği hizmetler konusunda bilgiler aktardı, ihtiyaçları olan talep ve isteklerini belirtti.

Toplantının ardından Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, beraberindeki müftü yardımcıları ile birlikte Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar'ı da makamında ziyaret ederek, tefsir kitaplarından hediye etti. Akpınar, beraberindeki il müftü yardımcıları ve Acar, daha sonra ebediyete intikal eden eski emekli Konya müftülerinden Hasan Tahsin Emiroğlu'nun Derbent'teki kabrini de ziyaret ederek, dua etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Akpınar Derbent Suriye Konya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

ASENA:

İşit, nonoş, lardan oluşan bir çete, katılan her üyeye defalarca tecavüz edip buna göre nikah numarası veriyorlar, konyadan giden acemi nonoşlar da bu homo seksüel çeteye katılmıştır artık esrarla kafayı çekip birbirlerini mutlu ederler, bunlara tek lafım yüce ALLAH, u TEALA bunları helak etsin.

33
16
yanıtYanıtla
BEKLE GÖR KONUŞ:

bilmeden konuşmayalım. her ne olursa olsun pkk ve kürtlerin işini bitirsinler eğer azarlarsa bizde cevabını veririz. açılım saçılım derken ülke ne hale geldi. bence gidenler müslüman milliyetçilerdir. merak etmeyin Konya''dan MÜSLÜMANDIR.

yanıt0
yanıt0
AK PARTİ:

ALLAH . CC İÇİN TÜM MÜSLÜMANLARA SESLENİYORUZ. GİDİN GÖREVİNİZİ YAPIN VE GELİN. !

19
25
yanıtYanıtla
hayret bişey:

görevleri ne işid e mi katılmaları

yanıt0
yanıt0
DİYARBAKIR:

Lanet olsun her terör örğütüne başta ışid ikinçisi PKK olmak üzere

33
8
yanıtYanıtla
zart:

suriye askerleri tarafından cehenneme gönderildiklerinde leşleri köpek ölüsü gibi ortada kalacak

24
15
yanıtYanıtla
Türkistan İslam Harekatı:

gerçek cihat Doğu Türkistanda. . . müslümanın müslümanı öldürmesi cihat değildir, mücahit arkadaşlarımı Doğu Türkistan İslam Harekatına (ETİM) katılmaya Afganistana davet ediyorum, Çin kafirine karşı cihat edecek; Allah yolunda türkistan müslümanlarını çin kafiri esaretinden kurtarmak için, , , buyurun bize katılın, , , ,

32
7
yanıtYanıtla
KARDEŞ:

kardeş bende katılmak istiyorum . . . .

yanıt0
yanıt0
yazık:

konya cahillerin şehri değilmi zaten akp nin en çok koyun güttüğü yer işitte koyun gütmeye başlamış normal.

19
16
yanıtYanıtla
tuncı:

Senden de ıyı merınos koyunu olur

yanıt0
yanıt0
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title