Haberler

Konya Kaza Yaptı Diye Çocukluk Arkadaşını Öldürdü, Ellerindeki Çamur İzi Sayesinde Yakalandı

Kaza yaptı diye çocukluk arkadaşını öldürdü, ellerindeki çamur izi sayesinde yakalandıKONYA'da geçen salı günü trafikte yol vermeme yüzünden tartıştıkları sürücü tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ileri sürülen 30 yaşındaki Seyit Ali Efe'nin yanında bulunan çocukluk arkadaşı aynı yaştaki Ali Yılmaz tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kaza yaptı diye çocukluk arkadaşını öldürdü, ellerindeki çamur izi sayesinde yakalandı

KONYA'da geçen salı günü trafikte yol vermeme yüzünden tartıştıkları sürücü tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ileri sürülen 30 yaşındaki Seyit Ali Efe'nin yanında bulunan çocukluk arkadaşı aynı yaştaki Ali Yılmaz tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Elindeki çamur izleri sayesinde yakayı ele veren Yılmaz'ın, Efe'nin kullandığı otomobilin babasına ait olduğu ve kaza yaptığı için sinirlenip 10 yerinden bıçakladığı ve bıçağı da toprağa gömdüğü, sonra da yol vermeme yüzünden öldürüldüğü yalanını ortayı attığı belirlendi.

Olay, geçtiğimiz Salı günü saat 04.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Lalebahçe Mahallesi Lalebahçe Caddesi'nde meydana geldi. '155 Alo Polis' hattına bir otomobilin evin bahçe duvarına çarptığı ihbarı geldi. Olay yerine giden polis ve sağlık görevlileri, evin duvarına çarpan 42 DRB 69 plakalı otomobili kullanan Seyit Ali Efe ve yanında bulunan Ali Yılmaz'ı, yaralı halde buldu. Yapılan incelemede Efe ve Yılmaz'ın kazanın yanı sıra bıçaklanarak yaralanmış olduğu belirlendi. Vücudunun 10 yerinden bıçak darbesi olan Efe, ambulansla kaldırıldığı Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Elinde bıçak nedeniyle kesik bulunan ve kazayı da hafif yaralı atlatan Yılmaz da, Meram Tıp Fakültesi'nde kaldırdı.

'YOL VERMEME YÜZÜNDEN BIÇAKLANDI' YALANI

Efe'nin kaza yerine bıçaklanarak cinayete kurban gittiğinin anlaşılması üzerine çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, tedavi altında olan Ali Yılmaz'ın, ifadesine başvurdu. Yılmaz da ifadesinde, "Plakasını alamadığımız kırmızı renkli otomobilin sahibi Hasan T. ile yol vermeme konusunda tartıştık. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hasan T. bize bıçakla saldırdı. Yediğim içtiğim ayrı gitmeyen çocukluk arkadaşım Seyit Ali Efe'yi bıçakladı. Arkadaşları da bana saldırdı. Biz sonra arabaya binip kaçtık. Hasan T. ve arkadaşları bizi takip ediyordu hatta arkamızdan ateş açtı. Arkadaşım ağır yaralı olduğu için direksiyon hakimiyetini kaybetti, kaza yaptık."dedi.

YALAN TUTMADI

Polis, Ali Yılmaz'ın ifadesi doğrultusunda trafikte tartıştıkları Hasan T. ile yanında bulunan arkadaşları Veysel K. ve İsmail K.'yı gözaltına aldı. Hasan T. ifadesinde Efe ve Yılmaz ile tartıştıklarını ancak kavga dahi etmediklerini belirterek, "Olay günü 42 DRB 69 plakalı otomobil, Meram Sanayi Sitesi içerisinde sıfır çiziyordu. O esnada biz de arkadaşlarımla oradan geçiyorduk. Hatta az kalsın onlar yüzünden kaza yapacaktık.Bu nedenle de otomobilden inerek Ali Yılmaz ve Seyit Ali Efe'yi uyardık. Sonra aramızda tartışma çıktı. Onlar alkollü olunca oradan ayrıldık. Arkadaşım Veysel'de 155'i arayarak bu kişileri ihbar etti.ö dedi. Polis, gözaltına alınan 3 kişinin, polisi arayıp '42 DRB 69' plakalı araçla ihbarda bulunduklarını ve olay sırasında ise evlerinde olduklarını belirledi.

Araştırmasını derinleştiren polis, olay yeri yakınındaki bir camii ve marketin güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. İnceleme de caddeden olay saatinde Seyit Ali Efe'nin kullandığı beyaz renkli otomobilden başka bir otomobil geçmediğini belirledi.

ELLERİNDEKİ ÇAMUR ELE VERDİ

Araştırmasını sürdüren polis, ifadesine başvurduğu Ali Yılmaz'ın, ellerinin çamurluğu olduğunu hatırlayıp, bunun üzerinden iz sürdü. Kaza yerindeki görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Kaza yerindeki görgü tanıkları da otomobilde bulunan bir kişinin, kazanın ardından bir evin bahçesine girip bir şeyler yaptığını söyledi. Tekrar Ali Yılmaz ile görüşen ekip, ellerinin ne zaman çamur olduğunu sordu. Yılmaz da, "Beni çok dövdüler ellerimi kestiler, tedavi olacağımö dedi.

Tedavisi tamamlanan Yılmaz, polis tarafından gözaltına alındı. İlk önce suçlamaları kabul etmeyen Yılmaz, çamurlu ellerinin fotoğrafı tekrar gösterilince itiraf etti. Saat 21.00 sıralarında Meram Sanayi Sitesi'nde babasına ait otomobille, Efe ile birlikte gezdiklerini belirten Yılmaz, diğer grupla tartışıp ayrıldıklarını ve sonrada evlerine döndüklerine belirtti.

BABASININ OTOMOBİLİYLE KAZA YAPTIĞI İÇİN SİNİRLENİP BIÇAKLAMIŞ

Daha sonra babasından tekrar otomobili aldığını ifade eden Yılmaz, "Araba babamındı, ondan emanet alıyordum. Gece olunca yine arabayı istedim. Babam arabanın anahtarını önce vermek istemedi. Onunla tartıştım. Anahtarı alıp evden çıktım. Çocukluk arkadaşım, birlikte büyüdüğüm Seyit Ali Efe'yi kokoreç yemek için evinden aldım. Ben alkollü olduğum için arabayı onun kullanmasını istedim. Ben arka koltukta yatıyordum. Bir gürültü oldu, Efe'ye ne olduğunu sorduğumda kaza yaptığımızı söyledi. Arabadan indiğimde, arabanın hasar aldığını gördüm. Bir sinirle Seyit Ali'ye küfür ettim. O de bıçakla üstüme geldi. Elindeki bıçağı alarak ona saplamaya başladım."dedi.

Arkadaşı Efe'nin kanlar içinde yere yığıldığını görünce bir evin bahçesine girip bıçağı gömdüğü itiraf eden Yılmaz, " Suçu akşam kavga ettiğimiz kişilerin üzerine atmak aklıma geldi. Polise de o yönde ifade verdim."dedi.

CİNAYETE İŞTİRAKTAN 11 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ

Evli ve 2 çocuk babası olan Yılmaz, yapılan sorgulamanın ardından dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yılmaz'ın, 2005 yılında bir cinayet olayına karıştığı ve 'Cinayete iştirak' suçundan 11 yıl hapis cezası aldığı ve yaklaşık 2 ay önce cezaevinden tahliye olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Efe Meram Konya 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title