Haberler

Konya\\\\Ek Görüntülerle\\\\ - Şehidin Cenazesi Memlekentinde

Şehit Er Ballan'ın Annesine Son Sözü 'anne, Beni Beklemeyin'

ŞEHİT ER BALLAN'IN ANNESİNE SON SÖZÜ 'ANNE, BENİ BEKLEMEYİN'

ŞEHİT ER SÜLEYMAN BALLAN, BABASINI DOĞDUĞUNDAN BERİ GÖRMEMİŞ

BABASINI GÖRMEDEN ŞEHİT OLDU

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde terör örgütü PKK tarafından, askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Süleyman Ballan'ın, doğduktan üç ay sonra babası Kadir Ballan'ın evi terk ettiğini, annesiyle boşandıkları içinde babasının yüzünü hiç görmediği öğrenildi. Şehit er Ballan'ın yaklaşık 10 gün önce 45 yaşındaki annesi Ünzile Bulgurcu ile yaptığı telefon görüşmesinde ise "Anne beni beklemeyin. Takdiri ilahi, neyse o olur. Siz kendinize iyi bakın"dediği öğrenildi.

Şehit Piyade Er Süleyman Ballan'ın memleketi Konya'daki evine ateş düştü. Şehit olan oğlu Süleyman Ballan ile birlikte yaşayan anne Ünzile Bulgurcu, dün akşam saatlerinde oğlunun acı haberini aldıktan sonra sinir krizi geçirdi. Anne Bulgurcu'ya sağlık görevlileri müdahale etti.

BABASINI GÖRMEDEN ŞEHİT OLDU

Bugünde evinden dışarı çıkmayan 1'i kız 5 çocuk annesi Ünzile Bulgurcu'nun, şehit olan oğlu Süleyman Ballan, doğduktan üç ay sonra eşi Kadir Ballan'ın evi terk ettiği ve ardından da boşandığı belirtildi. Şehit er Ballan'ın ise halen İzmir'de yaşayan babası Kadir Ballan'ı bugüne kadar hiç görmediği öğrenildi. Şehit Er Ballan'ın dayısı Karaman Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu "Şehidimiz babasını hiç görmedi. Babası şehidimiz 3 aylıkken evi terketmişti. Yeğenim doğdu, babasını görmeden şehit oldu. Bu bizim üzüntümüzü artırdı. Belki şehit olmasa da ömür boyu göremeyecekti. Babası da İzmir'den cenaze için gelecekmiş, ancak yüzünü görmedi." dedi.

TERHİSİNE 50 GÜN KALDI

Şehit Er Süleyman Ballan'ın terhisine 50 gün kaldığını söyleyen Şerafettin Bulgurcu," Yeğenimin terhisine 50 gün sayıyorduk. Takdiri ilahi böyleymiş. Bir Süleyman gider, bin Süleyman gelir. Tek tesellimiz şehit olması. Şehitlik herkese nasip olmaz" dedi.

ANNE BENİ BEKLEMEYİN

Şerafettin Bulgurcu, şehit olan yeğeni Süleyman Ballan ile en son şubat ayında izne geldiğinde görüştüklerin belirterek, şunları söyledi: "Telefonla da çok sık görüşemiyorduk. Ancak o arayınca görüşebiliyorduk. En son telefonda annesine ve kardeşlerine 'Anne beni beklemeyin. Takdiri ilahi neyse o olur. Siz kendinize iyi bakın' demiş."

'DÜŞMANI ÇELİK PENÇEMLE EZERİM'

Şehit Er Süleyman Ballan'dan geriye Hakkari'de operasyonları çıktığı sırada dağda çektirdiği fotoğraflar kaldı. Ballan'ın, şubat ayında izne geldiğinde ise sosyal paylaşım sitesi facebookta 'Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız, tüm insanlığın duyması için' adlı gruba üye olması dikkat çekti. Ayrıca facebooktaki kendisine ait sayfasında yayınladığı asker fotoğraflarının altına da 'Düşmanı çelik pençemle ezerim' adlı yazdığı şiir ortaya çıktı.

Şehit Er Süleyaman Ballan'ın, cenazesinin bugün öğleden sonra memleketi Konya'ya geleceği ve ikindi namazının ardından Musalla Mezarlığı Camisi önünde düzenlenecek askeri ve dini törenin ardından Garnizon Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi.

----KUTU----

'DÜŞMANI ÇELİK PENÇEMLE EZERİM'

Korku nedir bilmeyiz, biz dağların erleri

Yuva yaptık göklere, baş döndüren yerlere

Engel tanımaz aşarız, yüce engin dağları

El verir uzanırız, mor siyah bulutlara

Ben Türk komandosuyum

Düşmanı çelik pençemle ezerim

Her yerde ben varım

Havada, karada, çatakta, batakta, Hakkari'de, Şemdinli'de

Her zaman ve her yerde

Hazır daima hazır

Kim komando, kim komando

Olamassın yahhh, komanda Allah

Allah Komandoyu korusun

(Haber-Kamera: Özgür SARI KONYA DHA)

DHA FEED

(Tür: Yurt)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title