Haberler

Konya'da tedirgin eden sesin savaş uçağının yaptığı sonik patlamadan kaynaklandığı ortaya çıktı

Güncelleme:

Konya'nın Bozkır İlçesine bağlı Akkise Mahallesinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Vatandaşları tedirgin eden sesin savaş uçağının ses hızını aşmasıyla açığa çıkan sonik patlamadan kaynaklandığı bildirildi.

Konya'nın Bozkır ilçesi Akkise Mahallesi tarafında akşam saatlerinde duyulan patlama tedirginliğe neden oldu. Patlama sesinin oldukça büyük olduğunu iddia eden vatandaşlar, bu durumu sosyal medyada paylaşmaya başladı. Paylaşımlarda, uçak düşmesi ve kaçak definecilerin dinamit patlatması gibi konular tartışıldı.

SESİN KAYNAĞI SONİK PATLAMA

Patlama iddiasının gittikçe büyümesinin ardından sosyal medya kullanıcıları Ereğli ilçesinde sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a da patlama sesini sordu. Altay konunun araştırıldığını, Konya Valiliği, Bozkır Kaymakamlığından alınan bilgilere göre herhangi bir uçak düşmesi olmadığı yönünde bilgi aldıklarını belirtti. Son olarak yetkililer tarafından yapılan açıklamada, sesin savaş uçağının ses hızını aşmasıyla kaynaklanan sonik patlama olduğu teyit edildi.

SONİK PATLAMA NEDİR?

Sonik patlama, ses dalgalarını oluşturan kaynağın ses hızında veya ses hızından daha hızlı hareket etmesinin bir sonucudur.Sonik patlamalar, insan kulağına patlama veya gök gürültüsü gibi büyük sesler üretir.

NASA, sonik patlamayı bir uçağın ses hızından daha hızlı uçtuğunda duyulan "gök gürültüsü benzeri" bir gürültü olarak tanımlıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bozkır Konya Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Cemil lutfen havalimani sehir.icinde kalmiş t:

Lutfe havalimani tumunu kaldirin sehir icinde kalmìs cok cok rihatsiz oluyoruz cok sesvar kaldirin tumunu

0
0
yanıtYanıtla
Cemal:

Konyada gorev yapiyorum cok berbat bir ses var Hava alani ve jettler kalkmasi lazim inanin cok ses var sehir dişina goturun.yeni karar karar gelecekteki secimleri oy vermiyoruz inanin vermiyoruz cozum arayin oy falan yok cozum bulun litfen

0
0
yanıtYanıtla
Mustafa:

Ben koya bosnada otuyorum Hep ucak sesi doyuruyoruz lutfen jetzt ve sivil havalimani kaldirin kiz kardesim sancakta oda hep ucak diyor evimizi satacam baska yerde yerde alacam kimsede almiyor

0
0
yanıtYanıtla
Mehmet:

Devami ucaklar cok cok Rihatsiz butun o cevrede o ucakla sesleri lutfen sehr dişina alin Havalimani ve jettleri uzakka goturun sehir icinde kalmiş sehir dişiniza goturun konya o cevredekile

0
0
yanıtYanıtla
Mehmet:

Ben konyaliyim yakinda otururum ama ucaklar askeri ve sivil ucaklar ama cok cok Rihatsiz ediyorlar. Lutfen

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title