Haberler

Konya'da "Kimliğimi Öğreniyorum, Kendimi Koruyorum" Projesi

Nefes Aile Çocuk Eğitimi ve Danışmanlığı Derneğince çocuk istismarını önlemek amacıyla "Kimliğimi öğreniyorum, kendimi koruyorum" projesi başlatıldı Dernek Başkanı Yamaner: "Türkiye Psikiyatri Derneği'nin verilerine göre çocuklar daha çok 8 12 yaşlarında istismara maruz kalıyor.

Konya'da, çocuk istismarını önlemek amacıyla "Kimliğimi öğreniyorum, kendimi koruyorum" projesi başlatıldı.

Nefes Aile-Çocuk Eğitimi ve Danışmanlığı Derneğince başlatılan, Hollanda Büyükelçiliği, Konya Valiliği ve Meram Belediyesinin desteğiyle hazırlanan projenin tanıtım toplantısı bir otelde gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Nilgün Yamaner; kadın, çocuk ve ailelere danışmanlık ile destek hizmeti verdiklerini söyledi.

Şiddet, çocuk istismarı, çocuk ve gençlerin kendilerini tanımaları, sosyal uyum çalışmaları kapsamında, konferans, sempozyum, panel gibi çok sayıda faaliyet planladıklarını ifade eden Yamaner, "Kimliğimi öğreniyorum, kendimi koruyorum" projesiyle çocuklara yönelik cinsel istismarı önleme, bilgilendirme ve farkındalık oluşturmayı planladıklarını belirtti.

Cinsel taciz sonucunda, çocuklardaki ruhsal gelişim bozukluklarının erken dönemde olabileceği gibi, ilerleyen dönemlerde de ortaya çıkabileceğini anlatan Yamaner, şunları kaydetti:

" Türkiye Psikiyatri Derneği'nin verilerine göre çocuklar daha çok 8-12 yaşlarında istismara maruz kalıyor. İstismara uğrayan çocukların yaklaşık yüzde 60-70'i kız çocuğu. Son yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının konuyla ilgili koruyucu çalışmaları olsa da Türkiye'nin aile, çocuk merkezli insani gelişme ve refah göstergeleri dünya ortalamasının altında. Yine yapılan araştırmalara göre son 5 yılda çocuk ihmal ve istismarı vakalarında, fiziksel, cinsel istismar vakalarında da belirgin artış gözlenmektedir. Önleme ve koruma çalışmalarıyla ilgili, devletimiz son yıllarda önemli çalışmalar yapıyor. Ancak bu sorunun ortadan kaldırılması ve önlenmesinde yönetimlere, ilgili kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Proje kapsamında geniş katılımlı bir sempozyum gerçekleştireceğiz."

Yamaner, çocuğu cinsel istismara uğramaktan korumada ailelere önemli görevler düştüğüne dikkati çekerek, "Sevgi ve aidiyet duygusunu ailesinden tam olarak alan çocuklar, bu ihtiyaçlarını dışarıda ve yanlış ilişkilerde arama ihtiyacı duymaz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Psikiyatri Derneği Hollanda Meram Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title