Haberler

Konak'ta Tapu Sevinci Sürüyor

İzmir'in Gültepe semtinde yer alan ve halk arasında 'Çıtak Arazisi' olarak anılan bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine tapuları verilmeye devam ediyor.

İzmir'in Gültepe semtinde yer alan ve halk arasında ' Çıtak Arazisi' olarak anılan bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine tapuları verilmeye devam ediyor. Konak Belediye Meclisi'nden çıkan karar doğrultusunda, mülkiyeti belediyede olan arazide yaşayanlar tapularını emlak beyan değeri üzerinden almayı sürdürüyor.

Gültepe semtinde yer alan ve halk arasında ' Çıtak Arazisi' olarak anılan bölgede yaşayan gecekondu sahipleri, tapularına kavuşmanın sevincini yaşadı. Vatandaşlar, kendilerine bu fırsatı sunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a ve ekibine teşekkür etti. Çıtak Arazisi'nde oturup tapu alanlar, birçok komşusunun da tapu için başvurduğunu söyledi. Yıllarca kaçak oturdukları gecekondularında hep yıkılma korkusu yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, "Şükürler olsun tapumuza kavuştuk, artık içimiz rahat" diyerek sevinçlerini dile getirdi.

Tapusunu alanlara hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Pekdaş, sunulan bu fırsatı diğer gecekondu sahiplerinin de kaçırmamasını önerdi. Pekdaş, "İmar Barışı'na başvurup arsa almak isteyenlere piyasa rayiç değeri üzerinden faiz işletilerek satış yapılıyor. Biz ise emlak beyan değeri üzerinden faizsiz, dört yılda taksitle ödeme imkanıyla tapularını veriyoruz. Böyle bir satış imkanı yok. Bu bir tapu satışı değil, tapuları sahiplerine kavuşturuyoruz" diye konuştu.

Bölgenin 40 yıllık tapu sorununu çözdüklerini dile getiren Pekdaş, "1987 yılından önce imar affına müracaatı olanlara tapularını hemen veriyoruz. Emlak Kamulaştırma Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız her türlü bilgilendirmeyi yapmaya hazır. Hemşehrilerimiz bu fırsatı kaçırmasınlar. Tapularına bir an önce kavuşsunlar" dedi.

Konak Belediye Meclisi'nde alınan kararla, mülkiyeti belediyeye ait olan Çıtak Arazisi'nde yaşayan gecekondu sahiplerine tapuları emlak beyan değeri üzerinden faizsiz, dört yılda eşit taksitler halinde ödemek koşuluyla veriliyor. Bu fırsattan 1984 yılında çıkarılan imar affı kapsamında, 1987 yılına kadar başvuru yapanlara tapularını veriliyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gültepe Çıtak Konak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title