Haberler

Konak Kent Konseyi'nden "Gezi Parkı" Açıklaması

Konak Kent Konseyi, düzenlenen basın açıklamasıyla Gezi Parkı eylemlerinde tutuklananlara destek verdi.

Konak Kent Konseyi, düzenlenen basın açıklamasıyla Gezi Parkı eylemlerinde tutuklananlara destek verdi.

Konak Belediyesi Ayla Ökmen Semt Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ve üyeler, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve Avrupa Birliği projesi kapsamında yurt dışından gelen konuklar katıldı. Konak Kent Konseyi Başkanı Mumcu yaptığı açıklamada, "Ülkemiz İstanbul'dan başlayarak tüm Türkiye'ye yayılarak karşı gösterilerle olaylar silsilesi gerçekleşmiştir. Son bir buçuk aydır tüm ülkede devam eden eylemler demokratikleşme olarak tanımlanmıştır. İzmir'de yüzlerce kişi gözaltına alınmış ve 50 kişi tutuklanmıştır. Biz bu tutuklu arkadaşlarımızın yanında olacağız" dedi.

Konak Kent Konseyi Onur Kurulu üyesi Adnan Akyarlı ise, "Türkiye gerçekten Gezi sürecinden itibaren farklı bir konuma gelmiştir. İnsanlar demokrasinin önemini ve sivil toplumun gücünü çok iyi kavradı. Vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları bu sürece gönüllüce, yiğitçe destek verdi. Konak Kent Konseyi de bu duyarlılığı göstermiştir" diye konuştu.

İzmir'deki tutuklu gençleri ziyaret ettiklerini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, "Anlatılanlar gerçekten çok üzücü. Ülkemizin nereye geldiğini çok net bir şekilde görüyoruz. Gençler, kadınlar, yaşlılar hep birlikte yaşananlara karşı bir olursak bu sorunları aşacağımızı düşünüyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hülya Güven İzmir Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title