Haberler

Konak'ın Cankurtaranları Gencin Yaşama Tutunmasını Sağladı

Konak Belediyesi'nin kadın ve çocuklar için düzenlediği deniz gezilerinde belediyenin cankurtaran ekibi bir gencin hayatını kurtardı.21 yaşındaki Remzi Özer'in deniz bisikletinden düştüğünü ve çırpındığını gören cankurtaranlardan Esen Gül...

Konak Belediyesi'nin kadın ve çocuklar için düzenlediği deniz gezilerinde belediyenin cankurtaran ekibi bir gencin hayatını kurtardı. 21 yaşındaki Remzi Özer'in deniz bisikletinden düştüğünü ve çırpındığını gören cankurtaranlardan Esen Gül arkadaşları Mustafa Kenanoğlu ve Fırat Albayrak'ın yardımıyla genci boğulmaktan kurtardı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, genç bir hayatı kurtardıkları için cankurtaran ekibine teşekkür ederek, dikkatli ve sorumlu davranışlarından dolayı kutlayarak çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Bugüne kadar 50 bin kişiyi denizle buluşturan, her yıl kadın ve çocuklara bedava tatil yaptıran Konak Belediyesi bu yıl da Gümüldür Kampı'nda konuklarını ağırladı. Sağlık ekibinin ve cankurtaranların da hazır olduğu kampta bir mucize yaşandı ve cankurtaran ekibi deniz bisikletinden düşen gencin hayatını kurtardı. Düştükten sonra bilincini kaybeden ve boğulma tehlikesi yaşayan Remzi Özer adlı genci fark eden cankurtaran Esen Gül iki cankurtaran arkadaşıyla birlikte gencin yardımına koştular. Bilinci kapalı olan Remzi Özer'i hazırda bekleyen ambulansla önce Seferihisar Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini belirten Esen Gül "Orada olmamız büyük bir şanstı. Bisikletten düştüğünü görür görmez yardıma koştuk. Ben ambulanstaki arkadaşlara haber verdim. Diğer arkadaşlarım da genci sudan çıkarttı. Bilinci kapalıydı, baygındı bu arada, kan kustu. Doktorlar genci Dokuz Eylül Hastanesi'ne gönderdi. Orada tedavisi yapıldı. Şu anda durumu gayet iyi. Biz üstümüze düşeni, gereğini yaptık" dedi.

Başkan Tartan gençleri kutlayarak, "Biz belki böyle bir sosyal sorumluluk projesi yapmasaydık orada cankurtaran olmayacaktı. Belki de şu anda yaşamıyordu. Çok şanslısın. Konak Belediyesi varsa hayat var. Bir yaşama yeniden su verdikleri için cankurtaran kardeşlerimi kutluyorum. Sadece ailesi üzülmeyecekti, çağdaş Türkiye'nin bir güvencesi olan bir gencimizi de kaybedecektik. İkinci bir hayatı yaşıyorsun, seni de kutluyorum. Hayata sımsıkı tutun bundan sonra" dedi.

Remzi Özer ise "Arkadaşlarla eğlenmek için denize gittik maalesef böyle bir üzücü durum yaşadık. Düştüğümü biliyorum, gerisini hatırlamıyorum, hafıza kaybı yaşamışım. Olanları öğrendiğimde duygulandım. Şimdi çok iyim. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Hakan Tartan Cankurtaran Gümüldür Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title