Haberler

İzmir Konak'ta Bülent Ecevit Anıldı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 7. yılında Konak Belediyesi Nejdet Alpar İzmir Mask Müzesinde düzenlenen törenle anıldı.

Eski Başbakanlardan, halkın "Karaoğlanı" Bülent Ecevit, ölümünün 7. Yılında Konak Belediyesi Nejdet Alpar İzmir Mask Müzesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Büyük devlet adamı Ecevit'in maskının da bulunduğu müze önünde gerçekleşen törene Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan başta olmak üzere Devlet eski Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, son Ecevit Hükümeti Genel Sekreteri Hüseyin Gülay, Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, 21.dönem Milletvekili Güler Arslan, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Şebnem Tabak, dönemin Muş Kadın Kolları Başkanı Ayten İlçi, Prof.Dr. Şadan Gökovalı, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, CHP İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, DSP İl eski başkanları, DSP veCHP il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları ile siviltoplum önderleri katıldı.

Bir döneme damga vurmuş ve Bülent Ecevit'le birlikte çalışmış, aynı yolda yürümüş insanlarla birlikte bir anma töreni gerçekleştirdiklerini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, vefa duygusunun altını çizdi. Başkan Tartan, göreve geldiği günden bu yana bu saygı etkinlilerini es geçmediklerini belirtti ve şunları söyledi:

" Görev sürem boyunca dikkat ettiğim en temel şey "önce insan' felsefesi ve insana değer veren yönetim anlayışı oldu. Bunun en önemli noktalarından biri de hiç kuşku yok ki vefa duygusudur. Vefayı toplumun her kesimine yansıtmak gerekiyor. Çünkü vefayı dostluğu ve sevgiyi yitirdiğimiz oranda toplum da yitirmiş oluyor. Elbette on beş dakikalık bir film, birkaç şiir okumak yeterli değil ama önemli olan bir devlet adamını on beş dakikalığına da olsa bir kez daha yaşamak. Onun döneminde bir milletvekili olarak; 56. Hükümet döneminde bakan olarak çalışmaktan çok mutlu oldum. Benim çok değer verdiğim çok şey kazandığım büyüğümdü. Ondan çok şey öğrendim. Eğer bugün siyasi hayatımda "Hakan Tartan' olarak bir şeyler den söz edeceksem, bunda büyük katkısı olan insanlardandır."

Unutulmaz Lider Bülent Ecevit'in şiirlerle, şiirlerinden bestelenen şarkılarla anıldığı etkinlikte Devlet eski Bakanı Yılmaz Karakoyunlu anılarından yola çıkarak dinleyenlere duygulu anlar yaşattığı konuşmasında "Başka hükümetlerle de çalıştım, askeri ve sivil idarelerin başbakanlarıyla da çalıştım. Hepsi bilgisini ortaya koyardı Ancak sadece Bülent Ecevit, bilgiyle yetinmezdi. O bilginin ruhundaki anlamı da idrak eder ve izanını kullanırdı. Çünkü izan aklın nezaketidir" sözleriyle Bülent Ecevit'i anlattı. Karakoyunlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Bülent Ecevit için yapılan en anlamlı toplantı bugün bu dar sokakta bu küçük evin önünde yaptığımız toplantı olacak. Şimdi içeri gireceğiz orada Bülent Bey'in maskı var. Bu mask size ilham kaynağı olabilir. Ama sizde asıl bırakması gereken iz aklınızı, vicdanınızı ve insanlığınızı her zaman korumak; insanlık idealinizi Yüce Atatürk'ün hedefleri etrafında birleştirmektir."

Solun efsane lideri için gerçekleşen anma töreni İzmir'in simge sokaklarından Cumbalı Sokak üzerine kurulan ekrandan Ecevit'in yaşamından kesitler sunan belgesel film gösterimiyle başladı. Türkiye'nin yakın geçmişini de gözler önüne seren film boyunca alkışlar kesilmedi. Sadece bir devlet büyüğünün değil aynı zamanda usta bir şairin, örnek bir liderin de anıldığı etkinliğe okunan Ecevit şiirleri ve şiirlerinden bestelenmiş şarkılar da renk kattı. Ecevit döneminde Türkiye'nin dört bir yanında, Ankara'da ve İzmir'de onunla birlikte yürüyen çalışma arkadaşları ise anılarını anlatarak hem duygulu anlar hem de gurur yaşattı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bülent Ecevit Hakan Tartan Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title