Haberler

Kocaoğlu 'Adayım' Demedi (3)

Kocaoğlu.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Merkez tarafından aday adayları için belirlenen son başvuru tarihi 2 Eylül'ü erken bulduğunu söyledi.

Kocaoğlu: "ADAYLIK BAŞVURUSU İÇİN TARİHİ ERKEN BULDUM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Merkez tarafından aday adayları için belirlenen son başvuru tarihi 2 Eylül'ü erken bulduğunu söyledi. Kocaoğlu, adayı CHP Genel Başkanı ve Genel Merkez'in belirleyeceğini, aday bildirimi için yasal süre bulunduğunu ve kendisine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenlen 2. Uluslararası Heykel Çalıştayı İnciraltı'nda başladı. Farklı ülkelerden 342 başvuru arasından seçilen 8 heykeltraşın yer aldığı ve mutluluk temasıyla gerşekleştirilecek çalıştayda yontu malzemesi olarak Muğla mermeri kullanılacak. Aziz Kocaoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, belediyelerin yol, metro, asfalt, arıtma gibi yatırımları yapmak zorunda olduklarını, ancak bunların ne kadar çok yaparlarsa yapsınlar kültür ve sanata önem vermedikçe eksiklik olacağını söyledi. Türkiye'nin tek Avrupa'da sayılı Adnan Sanat Kültür Salonu'nu gerçekleştirdiklerini belirten Kocaoğlu, Anadolu'daki tek projesi Opera binası olarak hazırlanan Karşıyaka'ya yapılacak Opera'nın inşaat ihalesine yakında çıkacaklarını kaydetti. Dünyaca ünlü Türk Şairi Nazım Hikmet'in ünlü ressam Abidin Dino'ya 'Sen mutluluğun resmini yapabir misin Abidin' dediğini hatırlatan Kocaoğlu, kendilerininde 8 heykeltraştan mutluluk temasıyla heykel yapmalarını istediklerini, heykellerin Kordon'un yeni düzenlmesinde sergileneceğini söyledi. Kocaoğlu daha sonra Çalıştay'ın açılışını bir mermer blokuna ilk çekiç darbesini vurarak gerçekleştirdi.

TARİHİ ERKEN BULDUĞUM VE YETERLİ DONELERİ TOPLAYAMADIĞIM İÇİN BAŞVURU YAPMADIM

Başkan Kocaoğlu, Çalıştay açılışından sonra gazetecilerin CHP'de adaylık süresinin dolmasına karşın başvuru yapmaması ve sürece bekleyeceği açıklamasının ne anlama geldiği sorusunu yanıtladı. Kocaoğlu, "Başından beri söylediğim gibi Türkiye'nin şu anki koşullarında, İzmir için aday olmaktan öte süreci izlemek ve en doğru kararı vermek için; gerçekten herhangi bir siyasi mülahaza ya da arniyetle değil, karar veremediğim için, yeterli doneleri toplayamadığım için, tarihi erken bulduğum için süreci izlemeye karar verdim" dedi.

BİZE DÜŞEN NE İSE YAPMAYA HAZIRIM

Adayın kim olacağına CHP Genel Başkanı ve Genel Merkez'in karar vereceğine belirten Kocaoğlu, "Biz şu anda izliyoruz. Adaylara da sonsuz başarılar diliyorum. Kentimiz için hayırlı olsun. Önemli olan Ahmet'in Mehmet'in adaylığı değil, İzmir'e yaraşır, İzmir'e yakışır, demokrasinin Türkiye'de en çok geliştiği bu kentte CHP iktidarın sürmesi birinci hedeftir. Biz de bunun için çalışıyoruz, bu hedefe yürümek için bize düşen ne ise onu yapmaya hazırız" dedi.

GENEL MERKEZ'İN DEĞERLENLDİRMESİNİ BİLMİYORUM

Kocaoğlu, 'Kendinize adaylık başvurusu için bir süre tanıdınız mı' sorusuna ise "Süreci yaşıyoruz, süreç ne zaman kıvamına gelirse" yanıtını verdi.

Ak Parti'nin adayının adaylık kararında etkili olup olmayacağı sorusuna "Herşey etkili olacak" yanıtı veren Kocaoğlu, yeterli doneden ne kastettiği yönündeki soruya ise "Zamanla ilgili, biliyorsunuz ülke bir süreç yaşıyor. Siyaset de bir süreç yaşıyor. Biraz daha süreci görmek istiyorum. Zaten yasal süreye de çok var ama bu arada yaşamak gerekiyor" cevabını verdi. Kocaoğlu bu tavrını Genel Merkezin nasıl değerlendiği sorusuna ise "Onu bilemiyorum" diye yanıtladı.

TARTAN: "BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTIM"

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında CHP Genel Merkezi'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvuru yaptığını açıkladı. Tartan, İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu telefon arayarak adaylık başvuru yaptığı bilgisini verdiğini söyledi.

Meclis üyelerine adaylıkla ilgili açıklama yapan Tartan, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvurumu yaptım, aldığım terbiyeden dolayı adaylıklar kesinleşinceye kadar herhangi bir değerlendirmede bulunmayacağım. Değer verdiğim 3-4 kişinin mezarlarına ziyaret ettim. Helallik aldım ve geldim. Bu saatten sonra da hiçbir şekilde hiçbir yorum yapmayacağım. Hakkımızda hayırlısı. Her şeyin hayırlısına bakarım, hayırlısıyla olur hayırlısı değilse olmaz. Aziz beyi de aradım kendisine bilgi verdim" dedi.

Hakan Tartan'ın aday olmadan önce eski İzmir Belediye Başkanları İhsan Alyanak, Ahmet Piriştina ve eski Başbakan ve DSP Genel Başkanları'ndan Bülent Ecevit'in mezarını ziyaret ettiği öğrenildi. - Kocaoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Hakan Tartan Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title