Haberler

Kocamaz: "Vatan Haini Çıkmamış Bu Topraklar Hizmetsiz Kalmayacak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yılların bekleyen hizmetlerini bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yılların bekleyen hizmetlerini bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "10 İlçe 10 Hizmet" programlarının bu seferki durağı Mut ilçesi oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen eğitimlerini tamamlayan gönüllü itfaiyecilerin sertifikaları ve su tankerleri teslim edildiği törende MESKİ tarafından dağıtımı gerçekleştirilen Vidanjörlerin de teslim töreni gerçekleştirildi.

Törende kırsal alanlarda meydana gelen olaylara karşı, daha hızlı ve etkin müdahale sağlayabilmek amacıyla verilen Gönüllü İtfaiyecilik Eğitim Programı'nı tamamlayan 40 gönüllü itfaiyeciye römorkları teslim edilirken, MESKİ Şube Müdürlüğü'nde hizmet vermek üzere 2 vidanjörün teslimi de yapıldı.

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gönüllü itfaiyecilik eğitimi alan personeline teşekkür ederken, yaşanılan yangın olaylarının en önemli nedeninin bilinçsizlik olduğuna dikkat çekti. Kocamaz, "Sizler bu işe gönüllü olarak katıldınız. İnşallah bu tankerleri hiç kullanmak zorunda kalmazsınız. Her yıl orman yangınları ile ciğerimiz yanıyor. İnsanların bilinçsizliği ile yangınlar çıkıyor. İnşallah bu dağıtılacak tanklar bu iş için hayırlı bir önlem olacaktır" şeklinde konuştu.

"Yerleşim ayrımı yapmıyoruz"

Kentte yıllardır ihmal edilen hizmetleri hayata geçirmek amacıyla gece gündüz çalıştıklarını belirten Kocamaz, Mersin'e hizmet etmek konusunda hiçbir ayrıma yer vermeyeceklerini ifade etti. Kocamaz, "Hiçbir ilçe hiçbir yerleşim birimi ayrımı yapmıyoruz. Her yere eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz. Ama bu kadar geniş coğrafyada bir anda yapma şansımız yok. Plan ve programlar çerçevesinde ve belediyelerimizle siyasi parti ayrımı gözetmeden çalışıyoruz. Bizim olduğumuz yerde huzur olur, ayrım olmaz, birlik beraberlik, barış, sevgi, kardeşlik ve hizmet olur dedik. Yılların bekleyen hizmetlerini bir bir hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızda her gittiğimiz yerde memnuniyetini dile getiriyor" dedi.

"Hizmetler er ya da geç yapılır"

Başkan Kocamaz, düzenlenen törenin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kozlar-Çivi mahalleleri arası asfalt çalışması gerçekleştirilen Kozlar Yaylası'nı ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Kocamaz, en önemli görevlerinin hizmet alanlarında yaşayan insanların geleceğini gözetmek olduğunu vurguladı. Kocamaz, "Biz buralara hizmet ettiğimiz için birileri rahatsız oluyor. Biz de diyoruz ki vatan nöbetine giden insanların artık hizmeti görmesi lazım. Buralardan vatan haini çıkmıyor diye buraları hizmetsiz bırakmamak gerekiyor. Biz hizmet vererek aradaki uçurumu daraltmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yaptıklarımızdan daha fazla yapılacak işlerimiz var. 1923'ten bu yana hizmet alamayan çok fazla yerleşim yeri var. Hizmetler er ya da geç yapılır. Bizim gibi vatanına bağlı insanlar iş başında olduğu zaman belki bu süre kısalır. Bizim bundan daha önemli görevimiz hizmet alanımızdaki insanları saygı, sevgi ve kardeşlik çerçevesinde geleceğinden emin olarak bir araya getirmek" şeklinde konuştu.

Hayal edilemeyecek hizmetler

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise yaptığı konuşmada Mersin'in tüm kesimlerinde üç yıldır hayal edilemeyecek hizmetlerin hayata geçtiğini ifade etti. Şimşek, "Ben bütün hemşerilerime şunu söylüyorum. Sabredin. Başkanımız beş dönemdir başkanlık yapıyor. 5 dönem üst üste seçim kazanan başka bir belediye başkanı yok. Kırsaldan başlayıp merkeze hizmeti getireceğiz dedi ve yaptı. Bu memleket 3 yıldır hayal edilemeyecek hizmetler gördü" dedi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise konuşmasında "Yıllardır bu kadar hizmet almadık. 23 yıllık usta ile çalışmaktan, insanlara eşit ve adaletli hizmet veren bir başkanla çalışmaktan mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Baki Şimşek Mut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title