Haberler

Kocaeli'ne Tayin Edilen İnegöl Kaymakamı'ndan Veda Ziyaretleri

İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi kapsamında Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine atanan Bursa İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, veda ziyaretlerini gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi kapsamında Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine atanan Bursa İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, veda ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Kaymakam Aziz İnci ilk olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ederek helallik istedi.

Ziyaret sırasında konuşan Kaymakam Aziz İnci, "İnegöl kaymakamlığı görevimi yarın itibariyle devredecek olmam nedeniyle, Belediye Başkanımıza ve diğer kurum müdürlerine yönelik veda ziyaretleri yapıyorum. 2011 yılı Eylül ayında başladığım İnegöl Kaymakamlığı görevinden, Bakanlığımızın yayınlamış olduğu kararname ile Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine atandım. Vali Yardımcılığı çok farklı bir görev. Bu görev benim 3 yıl önce istemiş olduğum görevdi. Bu gün kısmet oldu. İnegöl'de görev yapmaktan dolayı kendimi çok şanslı addediyorum. Çünkü, çok önemli bir yerde iki yıl boyunca çalıştık. Ancak genelde Vali Yardımcılığı bizde emekliliğe yakın bir nevi hazırlık gibi görev yapılan bir makamdır. İstediğim zamanda atamam oldu. Niyetim, Bayramı da burada geçirmek. Başladığım yerde izne ayrılıp, taşınma konusunda acele etmeden, bayramı burada geçirdikten sonra ziyaret edemediğimiz dostları da ziyaret edeceğim. Eğer İnegöl'den uzaklaşmazsam bayramlaşmaya da katılmayı düşünüyorum. Tayin de olsak, arkadaşlarım dostlarım şunu bilsin ki, Bursa, İnegöl benim için ikinci memleketim olmuştur. Zaman zaman gelip gideceğim. Herkese verdikleri destek ve gösterdikleri dostluktan ötürü teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin" dedi.

DEVLET İŞİ DEVAMLILIK İSTER

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Bu hayatın bir gerçeği, nihayetinde 2 yıl önce ilçemizde Kaymakamlık görevine başlayan Aziz İnci, şimdi Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine devam edecek. Devlette devamlılık esastır, özellikle üst yöneticiler, kaymakamlardan valilere tutun da hakimlere savcılara varıncaya kadar dönem dönem tayinler alırlar, yeni yerlerinde görevlerine devam ederler. Belki biraz zor gibi gözükse de, daha açıkçası yenilenme adına yapılan uygulamadır. Ama az önce çok değerli Kaymakamımız ifade ettiler ki, 3 yıl önce düşündüğüm bir görev yeriydi, nasip bugüneymiş. Ben kendisine gerçekten şehrimiz adına 2 yıllık süreç zarfında büyük bir gayretle, heyecanla, ben bizatihi bunun şahidiyim, ortaya koyduğu çalışmalarla yeri geldi bize ağabeylik yaptı, yeri geldi önderlik yaptı, yeri geldi yol arkadaşlığı yaptı. Katkı ve destekleri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz gerçekten Aziz İnci ile daha uzun süre çalışmayı arzu ederdik ama dediğim gibi biraz kendi arzusu, biraz devletin işleyişi, sistemi nihayetinde böyle bir yapı ortaya çıktı. Aslında biraz karışık duygular da yaşıyorum. Çünkü, ilk Belediye Başkanlığım sürecinde Erdoğan Bektaş Kaymakamdı. Sağ olsun kendisini çok sevmiştik, kendisi çok iyi bir insandı. Bugün Kastamonu Valisi olarak göreve devam ediyor. Yine hakeza ondan sonra 4 yıl boyunca çok değerli Kaymakamımız Durmuş Gencer'le birlikte çalıştık. Durmuş Gencer'de şu an Adana Vali Yardımcısı. Gerçekten kendisini de çok sevmiştik ama dedik ya işte devlette devamlılık esastır. Farklı farklı görevler vardır. 2 yıldır da gerçekten tecrübelerinden çok istifade ettiğimiz, uyuma ve ahenge çok büyük önem veren, çok ılımlı ve kaliteli bir şekilde işlerin sevk ve idaresi için tecrübesini kullanan bir Kaymakamla çalışmak bizim için bir zevkti açıkçası. Aziz İnci ve ailesine bundan sonraki yaşantısında mutluluklar ve sağlıklar diliyorum. Görev yerleri değişir ama dostluklar, arkadaşlıklar ebedidir. İnanıyorum ki, bundan sonraki görevinde de çok başarılı işler ortaya koyup Kocaeli şehrimize önemli kazanımlarda bulunacaktır. Haklarını helal etmelerini istirham ediyorum, benden varsa helal olmasını diliyorum. Kendisine de yeni görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş, Kaymakam Aziz İnci'ye çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaretinin ardından sırasıyla, Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Jandarma Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Mustafa Batar, Başsavcı Mehmet Özel, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Mehmet Terzi, Odaların Başkan ve yöneticileri ile çeşitli kurum müdürlerini ziyaret etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title