Haberler

Koç Holding Üst Yöneticisi Turgay Durak Açıklaması

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Avrupalı liderlerin krizle mücadeleye ilişkin sorunları çözmekte zorluk çektiği bir dönemde Türkiye'nin yüzde 3'lerde olsa da büyümesini sürdürmesinin umut verici olduğunu belirtti.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Avrupalı liderlerin krizle mücadeleye ilişkin sorunları çözmekte zorluk çektiği bir dönemde Türkiye'nin yüzde 3'lerde olsa da büyümesini sürdürmesinin umut verici olduğunu belirtti.

Turgay Durak, Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in ekim sayısına yazdığı önsözde, 2012 yılının ikinci yarısında da dünya ekonomisindeki sıkıntılar devam ettiğine, Amerika'da ve gelişmekte olan ülkelerde ekonomik durum Avrupa'ya göre daha olumlu gözükse de geçmişe kıyasla büyüme çok daha düşük seviyelerde seyrettiğine dikkati çekti.

Avrupalı liderlerin krizle mücadeleye ilişkin sorunları çözmekte zorluk çektiği bir dönemde Türkiye'nin yüzde 3'lerde olsa da büyümesini sürdürüyor olmasının umut verici olduğunu belirten Durak, şunları kaydetti:

"Koç Topluluğu da böyle bir dönemde gösterdiği performansla yılın ilk yarısında büyümesini devam ettirdi ve toplam satış gelirlerini yıllık bazda yüzde 59 artırdı. Koç Topluluğu olarak bir yandan ülkemize yatırım yapıyor bir yandan da çatımız altındaki markalarla dünyanın her yerinde farklı üretim ve satış olanaklarını araştırıyor, değerlendiriyoruz. Yabancı ortaklarımızla yürüttüğümüz güçlü operasyonlar özellikle Avrupa'da gözlenen ciddi durgunlukla karşılaştırıldığında önemli birer başarı hikayesi olarak ön plana çıkıyor. Türkiye yabancı yatırımcılar için uygun bir liman olurken biz de Topluluk olarak ortaklarımızla Türkiye'deki üretim merkezlerimizi daha da geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm bu gelişmeler ülkemize uzun vadeli ve katma değer yaratan yeni yatırımların kapılarını açıyor."

Durak, eylül ayında "1. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi"nde verilen 12 ödülden 5'ini Koç Topluluğu şirketlerinin almasının, rekabetçi ortamda fark yaratmalarını sağlayan Ar-Ge ekiplerinin başarısının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

-"Türkiye yabancı yatırımcıların çekim alanında"-

Bizden Haberler'in ekim sayısında yer alan "Türkiye yabancı yatırımcıların çekim alanında" başlıklı analizde, global ekonomiye yönelik belirsizlikler sürerken Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için cazip ülke olma özelliğini koruduğuna işaret edilirken, yabancı yatırımcıların Türkiye'yi tercih etme nedenlerine ilişkin sorulara da yanıt verildi. Analizde bu nedenler,

"Türkiye'nin 75 milyonu aşan nüfusuyla hareketli bir iç pazara sahip olması",

"Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan coğrafi konuma ve önemli fırsatlar sunan stratejik bir liman olması", "Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere yakınlığıyla 10 trilyon dolarlık bir pazara yönelme imkanı tanıması",

"Gümrük Birliği üyeliğinin bulunması", "AB'ye tam üyelik sürecinde gerçekleştirilen reformlar, kalifiye ve düşük maliyetli işgücü, serbest ve kaliteli bir yatırım ortamı, gelişmiş altyapı ve rekabetçi bir vergi sistemi" olarak sıralandı.

"Futuretainment" kitabının yazarı ünlü fütürist ve Innovation Research Lab Tomorrow'un Üst Yöneticisi (CEO) Mike Walsh ise markaların gelecek stratejilerini şekillendirecek ipuçlarını anlattığı röportajında, perakende sektörünün web'in bozduğu endüstrilerden biri olduğunu belirtti.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Turgay Durak Koç Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title