Haberler

Koç Holding Dünyanın Lider Yatırım Fonlarına Ev Sahipliği Yaptı

Güncelleme:

9 trilyon ABD doları olan Russell 20 – 20 geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dünyanın lider yatırım fonlarından oluşan ve gelişmekte olan ülkelerdeki yatırım fırsatlarını inceleyen Russell 20 – 20 birliği üyeleri Türkiye ziyaretlerinin son durağında Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Koç Holding Başkanları ve Koç Topluluğu halka açık şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Temsil ettiği fonların toplam aktif tutarı yaklaşık 9 trilyon ABD doları olan Russell 20 – 20'nin başkanı Michael Phillips, "Türkiye çok önemli yatırım fırsatlarını barındırıyor ve büyük bir potansiyele sahip." dedi.

Dünyanın lider yatırım fonlarından oluşan ve temsil ettikleri toplam aktif tutarı yaklaşık 9 trilyon ABD doları olan Russell 20 – 20 geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye'ye 6 yıl aradan sonra gerçekleştirdikleri ziyarette Russell 20 – 20 üyeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlıklara, çok sayıda sanayi işletmesine ve İMKB'ye ziyaret gerçekleştirdiler. Yoğun gündemleri içerisinde Türkiye'yi daha yakından tanıma fırsatı buldular. Koç Holding CEO'su Turgay Durak ev sahipliğinde Koç Holding başkanları ve Koç Topluluğu halka açık şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımı ile Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleşen akşam yemeğinde ise Russell 20 – 20 üyeleri ziyaretin kapsamlı bir değerlendirmesini yapma fırsatı buldu.

9 Trilyon ABD doları yöneten fonlardan Türkiye'ye artan ilgi

Russell 20 – 20'nin Başkanı Michael Phillips akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, 1990 yılında kurulan birliklerinin gelişmekte olan ülkelerdeki yatırım fırsatlarını incelemek amacıyla faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olduğunu hatırlattı. 37 ülkenin temsil edildiği Russell 20 – 20'nin temsil ettiği fonların aktif tutarının yaklaşık 9 trilyon ABD dolarından oluştuğuna dikkat çeken Michael Phillips, geçtiğimiz 20 yıl boyunca birliğe üye fonların gelişmekte olan ülkelere sayısız yatırım yaptığını söyledi. 2012 yılı yıllık gezileri için Türkiye'yi seçmiş olmaktan ötürü duydukları memnuniyeti de dile getiren Michael Phillips, "Bu geziler aracılığı ile gittiğimiz ülkeleri daha yakından tanıdığımız için üyelerimize daha geniş kapsamlı bir analiz yapma imkanı buluyoruz" diye konuştu. Michael Phillips, Koç Topluluğu üst düzey yöneticileri ile gerçekleşen akşam yemeğinin ziyaretleri açısından güzel bir kapanış organizasyonu olduğunu da belirtirken, "Türkiye çok önemli yatırım fırsatlarını barındırıyor ve büyük bir potansiyele sahip. Türkiye ziyaretimiz tüm dünyada gerçekleştirdiğimiz farklı ziyaretler arasında kesinlikle en iyi ve en verimli gezilerden biri oldu. Türkiye'yi 2006 yılında ziyaret etmiştik. Ancak bugün görüyorum ki Türkiye'de son 6 yıldaki gelişim çok etkileyici" dedi.

Şeffaflık DNA'mızda var

Koç Holding CEO'su Turgay Durak ise konuşmasında, Koç Holding ve 13 halka açık şirketi ile birlikte Koç Topluluğu'nun bugün İMKB'deki toplam şirket değerinin %15'ini temsil ettiğini vurguladı. Durak, "Halka açıklık, kurumsal bir yönetim anlayışını, şeffaflığı, eşitliği, tüm paydaşlara karşı adil ve sorumlu olmayı beraberinde getiriyor" diyerek, bu sorumlulukların Koç Topluluğu şirketlerinin DNA'sında olduğunu söyledi. Koç Topluluğu bünyesinde yatırımcı ilişkileri ve hissedar değeri yaratmaya büyük önem verildiğini vurgulayan Turgay Durak, "Koç Topluluğu olarak bu ve benzeri organizasyonlarla Türkiye'deki yatırım fırsatlarını ve Türkiye'nin yatırımcıları için sunduğu potansiyeli farklı hedef kitlelerine aktarmaya devam edeceğiz" dedi. Son yıllarda Türkiye'ye olan yabancı yatırım ilgisinin giderek arttığını vurgulayan Turgay Durak, bu tür organizasyon ve fırsatların sadece portföy yatırımları açısından değil doğrudan yabancı yatırım açısından da önem arz ettiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdullah Gül Turgay Durak Koç Holding Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title