Haberler

Kobani'de Bayramda da Silahlar Susmadı

Güncelleme:

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, beraberinde CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve partililer ile birlikte Suruç'a giderek sınır hattında incelemelerde bulundu.

Tanrıkulu: KIYIM VE VAHŞETİN EŞİĞİNDEYİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, beraberinde CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve partililer ile birlikte Suruç'a gelerek sınır hattında incelemelerde bulundu. Tanrıkulu, incelemelerin ardından kıyım ve vahşetin eşiğinde olunduğunu söyledi. Bayramda vahşete dikkat çekmek ve vicdan ortaklığı için sınırda olduklarını ifade eden Tanrıkulu şöyle konuştu:

"Bütün Türkiye'nin vicdanı, ortak aklı burada atmalı. Gerçekten büyük bir kıyım ve vahşetin de eşiğindeyiz. Buna 2 yıl boyunca dikkat çekmeye çalıştık. IŞİD adlı küresel vahşet örgütünün yarattığı tehlikeye iki yıldır bu sınırlarda dikkat çekmeye çalışmıştık. Meclis'te de dikkat çekmeye çalışmıştık. Bugün işte yanı başımızda Suruç'un kardeşi olan Kobani'nin eşiğindeler ve Kobani boşalmış durumda. 100 binden fazla insanımız Suruç'ta evlerde yardım bekliyor. Biz belediyelerimiz ve biz katkı sunmaya çalışan yurttaşlarımızla elimizden geldiği kadar bu insani yardımı koordine etmeye çalışıyoruz. Suruç Belediyesi'nin yardım koordinasyonuna ulaştırmaya çalışıyoruz ama buradan bayramın birinci günü olması nedeniyle bütün yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum; burada bir vahşetin eşiğindeyiz. Arkasında halkı olmayan bir küresel terör ve vahşet örgütü Kobani'de katliam yapmak üzere. Bu nedenle herkesin ama herkesin duyarlı olması ve insani yardım yapması lazım. Türkiye'nin de bu vahşete hiçbir biçimde izin vermemesi lazım. Bugüne kadar görmezden gelindi, hoşgörü gösterildi, yer yer silah yardımı yapıldı ama artık bu hoşgörüye, bu görmezden gelmeye hükümet son vermelidir ve Kobani halkıyla bu hükümet dayanışma içinde olmalıdır."

PATLAMALAR SÜRÜYOR

Kobani'de havan mermilerinin patlama sesleri duyulmaya devam ediyor. YPG güçleri ile çatışan IŞİD militanlarının Kobani'ye attığı havan mermilerinin patlamasının ardından isabet alan yerleşim birimlerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şeker Gaziantep Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title