Haberler

KMÜ'de Rektör Adayı Seçimi Yapıldı

Güncelleme:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde rektör adayı seçimi yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Salonu'nda saat 13.00-16.00 arasında gerçekleştirilen seçime 7 aday katıldı.

Seçime geçilmeden önce Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş'ın başkanlığında seçim kurulu oluşturuldu. Kapalı oy açık sayım yöntemiyle toplam 70 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde adayların aldıkları oylar şöyle sıralandı:

Prof. Dr. Sabri Gökmen 49 oy

Prof. Dr. Ahmet Taşğın 15 oy

Prof. Dr. Kemal Esengün 1 oy

Prof. Dr. Ali Şahin 1 oy

Prof. Dr. İbrahim Yılmaz 1 oy

Prof. Dr. Ahmet Yıldırım 1 oy

Prof. Dr. Osman Çevik 1 oy

Rektör Adaylarının Seçimle Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara göre yapılan kura çekiminde 1 rektör adayının ismi Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) gidecek listeden çıkarıldı ve 1'er oy alan diğer adayların sıralaması da kura ile belirlendi.

Seçim sonrasında Prof. Dr. Sabri Gökmen diğer rektör adaylarını tebrik etti ve tüm öğretim üyelerine teşekkür ederek, seçim sonuçlarının herkese hayırlı olmasını diledi.

Seçilen 6 adaydan oluşan liste 17 Ağustos 2012 tarihine kadar YÖK'e sunulacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK'ün belirlediği 3 aday içerisinden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yeni rektörü belirlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabri Gökmen Karataş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title