Haberler

Kızıltepe'de 2 Ton Patlayıcı, 20 Milyon Liralık Hasara Yol Açtı

Kızıltepe'de 2 ton patlayıcı, 20 milyon liralık hasara yol açtıMardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Askerlik Şubesi'ne yönelik bombalı araçla yapılan saldırı sonrası, Valiliğin oluşturduğu komisyonun yaptığı hasar tespit çalışmaları sona erdi.

Kızıltepe'de 2 ton patlayıcı, 20 milyon liralık hasara yol açtı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Askerlik Şubesi'ne yönelik bombalı araçla yapılan saldırı sonrası, Valiliğin oluşturduğu komisyonun yaptığı hasar tespit çalışmaları sona erdi. 2 ton patlayıcının kullanıldığı ve 1 kişi hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı olayda, 1100 kişiye ait ev ve işyerinde toplam 20 milyon liralık hasarın oluştuğu belirlendi.

Kızıltepe Aşiti Mahallesi Mardin Caddesi üzerinde bulunan Askerlik Şubesi'ne yönelik, 1 Nisan akşamı düzenlenen ve inşaata gece bekçiliği yapan Suriyeli bir mültecinin hayatını kaybettiği, 1'i asker, 3'ü çocuk 11 kişinin yaralandığı bombalı araçla yapılan saldırının neden olduğu hasarın tespit çalışmaları tamamlandı.

Vali Ömer Faruk Koçak ve 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Koçak ve Korgenaral Yılmaz ile Kaymakam Güldoğan, patlamada mağdur olan esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti. Askerlik Şubesi ve patlamadan etkilenen civar binalardaki hasarı yakından inceleyen Vali Koçak ve Korgeneral Yılmaz, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Saldırıda caddede oluşan çukur belediye ekipleri tarafından kapatılarak yol trafiğe açılırken, zarar gören trafo ile elektrik telleri ise DEDAŞ arıza ekipleri tarafından onarılmaya başlandı. Yıkılan Askerlik Şubesi duvarı ise blok betonlarla kapatıldı, esnafın kırılan işyeri camları değiştirildi. Hastanede tedavi gören bütün yaralılar tedavi edildikten sonra taburcu oldu.

2 TONUN ÜZERİNDE PATLAYICI KULLANILDI

Hasar tespit çalışmaları tamamlınırken, hasar gören ev ve işyerlerinin bir kısmı onarılırken, patlamanın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Patlamada 2 tonun üzerinde el yapımı patlayıcı kullanıldığı ve patlayıcının otomobile sığmaması üzerine patlayıcının midibüse yüklendiği belirtildi. Bomba yüklü aracın transporter araç olduğu tespit edilirken, bomba yüklü aracı askerlik şubesinin önünde bırakarak olay yerinden başka bir araçla kaçan PKK'lının kimlik tespit çalışmasının ise devam ettiği ve olayla ilgili olarak da 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

BİN 100 KİŞİ, 20 MİLYON TL ZARAR GÖRDÜ

Patlamanın etkisiyle Aşıti Mahallesi'ndeki bütün ev ve işyerlerinin camları kırılırken, bombalı aracın infilak ettirildiği sokaktaki apartmanlardan bazılarının duvarları tamamen yıkılırken, bazılarının ise sıvası döküldü. Patlamanın yaşandığı sokağa 2-3 kilometre uzaklıktaki birçok işyerinin bile camlarının kırıldığı, 65 aracın patlama nedeniyle zarar gördüğü öğrenildi. Patlama sonrasında bugüne kadar bin 100 vatandaşa ait işyeri ve evde zarar oluştuğu gerekçesiyle yetkililere başvurduğu belirtildi. Kalem kalem tespit edilen zarar miktarının ise 20 milyon lira olduğu açıklandı.

FOTOĞRAFLI

Haber: Nezir GÜNEŞ- Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yılmaz Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title