Haberler

Kızılırmak Deltası'nda Yangın

Samsun'un Bafra ilçesindeki deltada sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınamadı Köylülerin saz topladığı sırada çıkan yangında 3 kişi yaralandı, köylülere ait 2 kayık yandı Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Yardımcısı Özbay: "İlk belirlemelere göre 8 ile 10 hektar alanın yanmış olabileceğini.

Bafra ilçesi Doğanca beldesi Kızılırmak Deltası'nda sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınamadı.

Köylülerin saz topladığı sırada, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede yayılınca alevlerin arasında kalan köylülerden 3 kişi yaralandı. Yangında 2 köylünün de kayığı yandı.

Yangına avcıların sebep olduğunu öne sürerek tepki gösteren köylüler, bu yıl üçüncü kez deltada yangın çıktığına işaret ederek, geçim kaynakları sazlıkların yandığını, zararlarının 600 bin lirayı bulduğunu kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Özbay, yangının olduğu sahada incelemelerde bulundu.

Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının sabah saatlerinde başladığını, alanın sulak ve bataklık olduğu için yangına müdahale edilemediğini söyledi.

Can ve mal güvenliğinin tehdit altında olmaması için jandarma ile yanan deltanın etrafında önlem alındığını vurgulayan Özbay, yangının faillerinin ise araştırılmaya başlandığını ifade etti.

"Hem orman muhafaza ekipleri hem de jandarma ekipleri yangının faillerini aramaya başladı" diyen Özbay, deltada bu yıl üçüncü kez yangın çıktığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Bu durum çok şüphe arz etmektedir. Bu konuda failleri bularak savcılığa kesinlikle suç duyurusunda bulunacağız. Kuşların üreme dönemi olmadığı için burada kuşlar yoktu. Tek tesellimiz bu. Sahada yaban hayatı yönünden bir sıkıntımız yok ancak sazlıklar zarar gördü. Yangın alanında ölçüm çalışmaları devam ediyor. Yangın da devam ediyor. İlk belirlemelere göre 8 ile 10 hektar alanın yanmış olabileceğini tahmin ediyoruz."

Özbay, sazlıkların yanması nedeniyle köy halkının gelir kaybı yaşadığını belirtti. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özbay Kızılırmak Samsun Bafra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title