Haberler

Kızılay'ın Kurban Derilerinden Kuruma Vermediğini İddia Etti

Vacit Öktem, Kurban Bayramında Vekalet Yoluyla Sakarya Et Balık Kombinasında 7 Bin Büyükbaş Kurbanlık Kesimi Yaptıran Kızılay'ın Kurban Derilerinden Kuruma Vermediğini İddia Etti

TÜRK Hava Kurumu Sakarya Şube Başkanı Avukat Vacit Öktem, Kurban Bayramında vekalet yoluyla Sakarya Et Balık Kombinasında 7 bin büyükbaş kurbanlık kesimi yaptıran Kızılay'ın kurban derilerinden kuruma vermediğini iddia etti. Öktem kurban derisi toplama yetkisinin de THK'den alınarak serbest bırakılmasını da istedi.

Türk Hava Kurumu Kızılay Sakarya Şube Başkanı Vacit Öktem bugün basın toplantısı düzenleyerek Türk Hava Kurumu'nun Kurban Bayramı boyunca 51 kişi ile deri topladığını, Valiliğin 28 resmi araç sağladığını belirtti. Öktem Adapazarı merkezde bin 223 koyun, 14 bin 282 kilo sığır derisi, il genelinde ise 2716 koyun, 648t keçi ve 33 bin 820 kilo sığır derisi toplandığını açıkladı. Öktem geçen yıla oranla toplanan kurban derisi oranında düşüşler olduğunu da belirterek derilerden kurumun 91 bin 224 lira kazanç sağladığını da belirtti.

Türk Hava Kurumunun topladığı kurban derilerinden sağlanan geliri masraflar düştükten sonra kalan paranın yüzde 60'ının paydaş kuruluşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı ve Kızılay'a verdiğini belirten Öktem, Kızılay'ın buna karşılık Et Balık Kurumu Sakarya Kombinası'nda kestiği 7 bin büyükbaş hayvanın derilerini kendilerine vermediğini belirtti. Öktem şunları şunları söyledi:

"Kızılay Genel Başkanının, Türk Hava Kurumu'na olan bakışının örneği Adapazarı'nda yaşanmıştır. Kızılay Adapazarı'nda bağış yapılan kurbanların kesimi için tören yapmış, o sırada başka bir görev için tören yerinde bulunan kurumumuz elemanları Kızılay'ın bu önemli faaliyetini sırf kendi inisiyatifleri ile kameraya aldıkları sırada, bizzat Kızılay Genel Başkanı tarafından tören yerinden kovulmuş, çektikleri kaset ellerinden alınmıştır. Halka açık, kentin tüm ileri gelenlerinin bulunduğu ve onlarca basın mensubunun çekim yaptığı bir törenin THK tarafından kayda alınmasında ne gibi bir olumsuzluk görülmüştür? Kızılay Genel Başkanı'nın bu davranışını anlamak mümkün değildir. Türk Hava Kurumu'na güvenmemekte midir? Yoksa faaliyetlerini gereksiz mi görmektedir. Aldıkları kaseti hala daha iade etmemişlerdir. Olayın hukuksal boyutu bir yana şimdi kendilerinden bu filmi izlemelerini ve kamu oyuna ne gibi bir olumsuzluğu olduğunu açıklamalarını istemekteyiz."

THK Sakarya Şube Başkanı Avukat Vacit Öktem, yasa ile sadece Türk Hava Kurumu'nda olan kurban derisi toplama yetkisinin de alınarak serbest bırakılmasını da istedi. Öktem, "Artık bu anlayışı ortadan kaldırmak gerekmektedir. Adapazarı Şube Başkanı ve THK Genel Yönetim Kurulu üyesi olarak kişisel düşüncem, önümüzdeki kurban bayramına kadar 2860 sayılı yasanın değiştirilerek (THK'dan pay alan kuruluşların çıkartılması koşuluyla) isteyen dernek ve oluşumların deri toplamasına izin verilmelidir. Yapılacak yasa değişikliğinde THK'dan pay alan diğer kuruluşların bu haklarının kaldırılması kurumumuz açısından önem taşımaktadır. Çünkü THK ilgilileri her bayram büyük özverilerle, sadece Türk havacılığı ve gençliği için uğraş verirken, bizden pay alan Kızılay kestiği kurbanların bir tek derisini bile THK'na vermemektedir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title