Haberler

Kıvırcık Ali' Mezarı Başında Anıldı...

Haber-Kamera İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHA Çatalca'da 2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden, 'Kıvırcık Ali' olarak tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz, Esenyurt Gülbahçe Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Haber-Kamera İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHA

Çatalca'da 2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden, 'Kıvırcık Ali' olarak tanınan Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz, Esenyurt Gülbahçe Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine, 'Kıvırcık Ali'nin yakınları, sanatçı arkadaşları Emre Saltık, Berrin Sulari, Esra Öztürk ve Zuhal Karabulut'un yanı sıra Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ile çok sayıda kişi katıldı.

Kıvırcık Ali için Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde bu akşam saat 19.00'da Edip Akbayram, Hüseyin Turan, Soner Olgun, Ahmet Selçuk İlkan, Güler Duman, Sevcan Orhan ve daha birçok ünlü sanatçının katılacağı anma programında, sanatçının çocukları Ecem ve Eren Özütemiz de babaları için türkü söyleyecek.

KIVIRCIK ALİ

43 yaşında ölen 'Kıvırcık Ali', Tokat'ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde, 9 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. İlkokul yıllarında, doğmadan 37 gün önce vefat eden babasının sazını çalmaya başladı. Aşık Mahzuni Şerif, Abdullah Papur, Ali Kızıltuğu, Ali Ekber Çiçek, Muhlis Akarsu, Rıza Aslandoğan, Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Sabahat Akkiraz gibi büyük üstatları dinleyerek büyüdü. İstanbul'da saz evinde ve konfeksiyon atölyelerinde çalıştıktan sonra, gece kulüpleri ve düğün salonlarında bağlama çaldı. Grup Turnalar ile Türkülerden Türkülere Yol Eyledik albümüyle profesyonelliğe adım attı. 1998'de ikinci albümleri olan Türküler Kimliğimizi çıkardı. Bestelerini Edip Akbayram ve Sibel Can başta olmak üzere birçok sanatçı seslendirdi. Ozanlık geleneğini sürdürdü. Anadolu türkülerini içinde barındıran besteleri ve kendi tarzını ortaya koyan yorumuyla yurtdışında da tanındı. İki çocuk babası Özütemiz, daha sonra 'Isırgan Otu', 'Üçüncü Gurbet', 'Geriye Dönün Seneler' ve 'Hepimize Yeter Dünya' albümlerini çıkarmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kıvırcık Ali İstanbul Çatalca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title