Haberler

Kitre Bebek Segisi Açıldı

Güncelleme:

19 ilçe yöresel kıyafetlerinin bulunduğu " Kitre Bebek Sergisi" 08.07.2013 tarihinde saat: 14.00 ' da Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ' ın katılımı ile Mimar Vedat Tek Kültür Merkezinde açıldı.

Sergi açılışı programına; Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ, Belediye Başkan Vekili Bahri YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J.Alb.M.Tevfik ANZERLİOĞLU, İl Emniyet Müdürü Sami USLU, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, İlçe Belediye Başkanları ve Kursiyerler katıldı.

Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ konuşmasında;

"Kitre Bebek Kursiyerlerine gerçekten teşekkür ediyoruz bu çabalar çok önemli. Hayatımızı, çeşitlendirmeye, renklendirmeye, tatlandırmaya dönük çabalar, güzellikler. Ayrıca turizmi destekleyici kısımları da var. Bölgemiz folklorik açıdan Çok zengin. Sağolsun hocamız, arkadaşları, öğrencileri bunun farkındalar ve her vesile ile bir şeyler yapmak istiyorlar buda bize mutluluk veriyor, bizi heyecanlandırıyor onlardan gelen hiçbir gelen teklife yok diyemiyoruz. Kızlarımız, hanımlarımız bu işi sevmişler kısa sürede başladılar ve bitirdiler onlarında ellerine sağlık. Emeği geçen katkısı olan herkesi kutluyorum, daha, ileri aşamalarda da azimli olduğumuzu ifade ediyor hepinizi sevgi ile saygı ile selamlıyorum" dedi.

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doc. Dr. Lale ÖZDER;

"Kitre Bebek çalışması 1920 'li yıllardan bu yana yapılan bir çalışma ve bu işi başardık. Kitre Bebek yapımı Türkiye'ye yayılmaya başladı. Kadınlarımıza ve yapmak isteyen herkese gelir getirecek, kapılar açacak çalışmamız da var. Onları da yapacağız. Hedefimiz her ilde kendisine ait geleneksel çalışmalar olsun ve onlarda evlerinde otururken kazansınlar ve turizme hizmet etsinler" dedi.

Konuşmaların ardından, yaklaşık 1,5 aydır süren Kitre Bebek yapımı kursunu bitiren 30 kursiyere Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bebek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title