Haberler

Kışlada Kürtçe Şarkılı Halaya 'Terör' Soruşturması Başlatıldı

Güncelleme:

Kışlada Kürtçe şarkıyla halay çeken askerler hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nda PKK marşı olduğu iddia edilen Kürtçe şarkılarla halay çeken 50 asker hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7'nci maddesi gereğince 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan soruşturma yürütüldüğünü açıklandı.

"ASKERLİKTE KÜRTÇE EZGİ SÖYLEMEK YASAK MIDIR?"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına bir süre önce soru önergesi verdi. Birtane önergesinde, 'Askerlikte Kürtçe ezgi söylemek yasak mıdır? Askerler hakkında açılan soruşturma hangi suç hakkında açılmıştır? Kürt sanatçı Delila'nın söylediği Dil dixwaze her cenge ile Awaze Çiya adındaki müzik grubunun söylediği 'Zap Zap Zape' şarkıları yasak mıdır?' diye sordu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Soru önergesine cevap Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Soru önergesine konu teşkil eden görüntülerde yer alan askerler hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7'nci maddesinin 2'nci maddesi gereğince 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı tespit edilmiştir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mülkiye Birtane Bülent Arınç Kars Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (117)

her kül:

Türk ordusunda Türkce konusulur. Nokta.

30
77
yanıtYanıtla
nane nane:

Allah bu insanlara selamet akıl fikir versin kürt değilim ama nasıl ingilizce fransızca almanca şarkı türkü söyleniyorsa kürtçede söylenir ya size ne?

63
23
yanıtYanıtla
raka tiki:

pkk sarkisi ise cok agir ceza almalari gerek bu ne lan hemde tsk mensubu REZILIK

43
25
yanıtYanıtla
cCcMobil-ANDROID:

o üniformayı giyiyorsan adam gibi yapacaksın askerliğini..

27
40
yanıtYanıtla
hasan ince:

eğer bu askerler teröristse hepimiz teröristiz yaw ne kadarda geri bir ülkedeyiz kendi dillimizde kürdce şarkıdamı yasak allah sizleri bildiği gibi yapsın ve yapacakta

58
9
yanıtYanıtla
vedatMobil-ANDROID:

almayin askere bu kadar kolay. askerligi bile hakeden yapmalı. serefsizlere seref dolu bir uniforma giydirilmez.

27
38
yanıtYanıtla
veli:

haber doğru değil, o şarkı dedilkleri pkk milli marşıdır.

32
29
yanıtYanıtla
AYDIN:

Mevzu vatansa gerisi teferruattır, vatanı bölme çabası bu tür girişimlerle başlar, taviz vermemek lazım.

31
29
yanıtYanıtla
markaz:

anlamiyorum neden kurt gencleri halen türk askerligi yapiyor

32
23
yanıtYanıtla
Gökhan:

Gelde kardeşiz de. Sonra nie bu pkk var diyorsunuz.

39
13
yanıtYanıtla
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title