Haberler

Kışanak'tan Nevruz Açıklaması.

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak ile birlikte partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda kameralar karşısına geçerek nevruz...

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak ile birlikte partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda kameralar karşısına geçerek nevruz kutlamalarıyla ilgili valilikler tarafından alınan kararı değerlendirdi.

*Valilikler tarafından alınan kararların arkasında AK Parti hükümetinin olduğunu savunan Kışanak, kutlamalarla ilgili "Hazırlıklarımız devam ediyor. Halkımızın isteğine bakacağız. Parti olarak genel bir değerlendirme yaptıktan sonra açıklama yapacağız" dedi.

*Kışanak 21 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesini de istedi.

Haber: Ümit TÜRK Kamera: Uğur ALAATTİNOĞLU İSTANBUL - DHA

Nevruz kutlamalarıyla ilgili Taksim'de bildiri dağıtacağını duyuran BDP, bu kararını iptal ederek Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın öncülüğünde partinin İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması yaptı. Kutlama hazırlıklarına iki ay öncesinden başladıklarını belirten Kışanak; 'Kutlamalar için başvurularımız yaklaşık 130 merkezde 15 gün önce yapıldı. Yerel mülki amirler ve emniyetin bilgisi dahilinde sanatçı, ses, teknik organizasyonlar yapıldı. Ancak 2-3 gün kala doğrudan İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla başvurulara olumsuz yanıtların verildiğini duyduk. Başta İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere yapılan nevruz hazırlıkları bu aşamaya gelmişken valilikler tarafından bir bir olumsuz yanıt almaya başladık. ve açıkça burada İstanbul İl örgütümüze tertip komitesine tebliğ edilen yazıda da gösterildiği gibi İçişleri Bakanlığı'nın emri üzerine valilikler bu kararı almıştır. Bu karar AKP Hükümetinin kararıdır. Bu karar sadece İdris Naim Şahin'in kararı değildir. Bu karar başbakanın kararıdır. ve bu karar provakatif bir karardır. Biz başvurularımızı 15 gün önce yaptık. Bu 15 gün içerisinde iyi niyetli bir yaklaşımları olsaydı bizimle görüşmek ve iyi niyetli bir arayış içersine girerlerdi. Bir hafta önce bu kararlarını verseydiler. Biz daha rahat bir şekilde daha rahat bir koşulda bu konuyu tartışır, konuşur daha uygun bir yol bulabilirdik. Kutlamalara iki gün kala yasaklama kararları çıkartarak kitleleri tahrik etmek halkın iradesini kırmak halkın coşkusunu moralini bozmak üzere provakatif bir tutum almıştır AKP iktidarı. Bu tutumu kınıyoruz. Biz her koşulda, halkımızın istediği doğrultuda, halkımızla birlikte bu Nevruzu en görkemli en coşkulu en özüne uygun şekilde kutlayacağız. Çalışmalarımızda bu yönde devam ediyor. Hiçbir yerde çalışmalarımızı durdurmadık. Nevruz halkımızın bayramıdır. Halkımızın istediği doğrultuda, halkımızın istediği yerde ve halkımızın istediği zamanda onun istediği şekilde kutlanacaktır" dedi.

Kışanak "Diğer illerimizdeki tartışmaları, yerel örgütlerimizin beklentilerini de dikkate alarak genel merkez olarak genel bir kararla çıkacağız. Sorun sadece İstanbul'un gününde kutlayıp kutlamadığı değil, genel bir kararla çıkacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Süreyya Önder ASİYE KOLÇAK Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title