Haberler

Kırşehir Valisi Necati Şentürk Açıklaması

Kırşehir’de olaylı gerçekleşen “Bayrağa Saygı Teröre Lanet” yürüyüşü sonrasında çıkan olaylar ve sonrasıyla Kırşehir Valisi Necati Şentürk, açıklamalarda bulundu.

Kırşehir'de olaylı gerçekleşen "Bayrağa Saygı Teröre Lanet" yürüyüşü sonrasında çıkan olaylar ve sonrasıyla Kırşehir Valisi Necati Şentürk, açıklamalarda bulundu.

Kırşehir'de "Bayrağa Saygı Teröre Lanet" yürüyüşü sonrasında çıkan olaylarda 25 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Vali Şentürk, "Olaylardan hemen sonra bugünde 4 kişi gözaltına alındı. Şuanda gerekli birimler gözaltına alma süreci içerisinde çalışmalarına devam ediyorlar. MOBESSE kayıtları inceleniyor. Suçlular yakalanarak adalete teslim edileceklerdir. Sadece MOBESSE kayıtları değil bankların ve halkın elinde ki kayıtlardan da istifade edilecektir. Kim olursa olsun suçlular bulunarak adalete teslim edilecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, çok ciddi bir çalışma devam etmekte makul bir süre içerisinde görüntüler çözümlenerek suça iştirak eden kişiler tespit edilerek adalete teslim edileceklerdir. Kanunun öngördüğü en ağır cezalara da çarptırılacaklardır. Hiçbir şekilde müsamaha edilmeyecektir. Birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyen herkesin karşısında oluruz. Geç saatlere kadar güvenli tedbirlerinin başında bulundum. Telkinlerimizin de önemli bir faydası oldu. Yapılanlar hiç kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Siyasi partiler ve STK'lar ile de görüşmelerimiz devam diyor . Bizlere yardımcı olacak kurumlarında gerekli tedbirler alınarak bir daha bu işlere tevessül edilmemesini o kurumlardan da rica ettik" diye konuştu.

"SUÇLULAR CEZALANDIRILACAK"

"Bir grubun basın açıklaması yapmak gibi çok masum ve terörü lanetlemek ve basın açıklaması yapmak gibi, masum bir istekle Türk Büyükleri Anıtının bulunduğu alanda basın açıklaması yapacağına ilişkin elimize bir bilgi ulaşmıştır" diyen Vali Şentürk, şunları kaydetti:

"Bu resmi bir başvuru değildir ama yapılan görüşmeler sonrasında bu teyit edilmiştir. Bu yürüyüş çok masum bir tarzda başlamıştır. Basın açıklaması yapmak demokratik bir haktır. İzne tabi bir durumda değildir. Ama 100-150 kişilik bir gurup bu masum istek ve demokratik talep ile yürümeye başlamıştır. Fakat bir süre sonra bize verdikleri sözde sadece Türk Büyükleri Alanına kadar gidecekleri ve bu alanda basın açıklaması yaptıktan sonra tekrar geri dönecekleri tarzında bir beyanları olmuştur. Beklenmedik bir tarzda kalabalık oluşmuştur. Yapılan bu beyanlara bağlı olarak gerekli güvenlik tedbirlerini aldık fakat sosyal medya üzerinden anlaştıkları ve çok süratli oldukları için bir anda sayıları 2 bin, 3 bin, 4 bin hatta sonra 6 bin 7 bin civarında bir sayıya ulaşmıştır. Masum istekle başlayan demokratik hak olarak kullanmak istedikleri bu hak bir süre sonra provokatörler tarafından istismar edilmiştir. Kalabalığın yönü bilindiği gibi lise caddesine yönlendirilmek sureti ile orada bulunan bir siyasi parti ye zarar verilmiştir. Oradaki tahriklerde devam etmiştir. Bölgede ciddi oranda tahrikler olmuştur. Alınan güvenlik tedbirlerine rağmen gurubun sayılarının fazla olması nedeni ile o siyasi partiye zarar verdikleri gibi karşı tarafta bulunan bir kitapçı esnafımıza zarar verdikleri gibi bir başka esnafımıza da zarar vermişlerdir."

"YAŞANANLAR ÖLÜME TAM TEŞEBBÜS SUÇUNU DA OLUŞTURUR"

Kırşehir'de yaşanan olayların ölüme tam teşebbüs suçunu da oluşturacağını belirten Şentürk, "Hayat hakkı en aziz haktır. Bütün insanlarımızın yaşamak gibi bir hakları vardır. Hangi siyasi görüşten olurlarsa olsunlar herkesin yaşamak gibi bir insan hakları mevcuttur. Bunlara kast edilmiştir. Yangın hadisesi basit bir kundaklama faaliyeti olarak adlandırılamaz. Bu aynı zamanda "Ölüme Tam Teşebbüs" suçunu da oluşturur. İçerisinde insanlar, görev yapan istihdam edilen kurumlar var. Tabiatı ile ağır bir suç teşkil eder bu, ben o yangın esnasında koruma da yanıma alamdan ilk olaylara müdahale ederek TOMA aracının üzerine çıkmak sureti ile orada bulunan kalabalığı en azından Cacabey Meydanına çekmeyi başardık. Cacabey Meydanında da yaptığım konuşmanın gurubun dağılmasında da etkili olduğunu düşünüyorum. Türk ve Kürt halkının kardeş olduğunu yüzyıllar boyunca bu topraklarda kardeş olarak yaşadığımız etle tırnak gibi olarak akraba olduğumuzu ve aramızda ayrılık bulunmadığını o topluluğa anlattım. Kırşehir insanı kardeşlik hukukunu en güzel uygulayan illerin başında gelir, kardeşlik kültürü bu şehirde gelişmiştir. Bizler Kürt, Türk ayrımı diye bir şey bilmiyoruz. Aynı camiye gidip aynı kıbleye yöneliyoruz.

Bir daha bu işlere tevessül edecek insanlar var ise görecekler ki, çok sert tedbirlerle çıkacak ve hiçbir müsamaha olmayacak. Yapılanlar hoş görü sınırını çok aşmıştır. İnsanların canın kast edilecek bir faaliyet olmuştur. Gereken her türlü tedbiri alacağız. Yaşanan hadiseler sadece Kırşehir'de meydana gelen hadiseler değil, 53 ilde oldu ve 95 bin insan katılım gösterdi. HDP binalarına da saldırılar oldu. Bizim üzüntümüz Kırşehir'de oldu. Kırşehir halkı böyle bir olayı hak etmemişti. Bizim kardeşliğimiz millete ve devlete olan bağlılığımız her şeyin üzerindedir" dedi.

Kırşehir Valiliğinde gerçekleşen güvenlik toplantısına Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Garnizon Komutanı Jan. Albay Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve basın temsilcileri katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necati Şentürk Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title