Haberler

Kırşehir'e 7 yeni aile sağlığı merkezi kurulacak

Güncelleme:

Kırşehir'e 7 yeni aile sağlığı merkezi kurulacağı milletvekili Mustafa Kendirli tarafından açıklandı.

Kırşehir'e 7 yeni aile sağlığı merkezi kurulacağı milletvekili Mustafa Kendirli tarafından açıklandı.

Milletvekili Kendirli yazılı yaptığı açıklamada, " Kırşehir'e 7 yeni aile sağlığı merkezi yatırım programına alındı. Yeni açılan 77 tabip kadrosuna da eylül ayında atama yapılacak" ifadelerine yer verdi.

'Türkiye'yi modern sağlık tesisleriyle donatırken, mahallelerimize de aynı hizmet kalitesini getirmek için sağlık merkezlerimizi çeşitlendiriyor ve sayısını artırıyoruz' diyen milletvekili Kendirli'nin açıklaması şöyle;

" Kırşehir'e 400 yataklı yeni hastanenin ardından merkezde bir toplum ruh sağlığı merkezi olmak üzere 7 sağlık merkezi daha yapılacak. Kırşehir'de kadrosu açılan 77 tabibin de eylül ayında atamasının yapılarak, göreve başlayacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği hızlı karar alma ve uygulama mekanizması sayesinde, pandemi döneminde bile yatırımlar devam ediyor. Kırşehir merkeze biri toplum ruh sağlığı merkezi olmak üzere Çukurçayır, Ahi Evran, Aşıkpaşa ve Kayabaşı mahallelerine aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonları kurulacak. İlçelerde de Boztepe Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Kaman Toplum Sağlığı Merkezi ile Yeni Mahalle Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun kurularak hizmete girecek.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 tıbbi mikrobiyoloji uzmanı, 1 ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 radyoloji uzmanı, 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 1 kulak burun boğaz uzmanı, 1 göz hastalıkları uzmanı, 1 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı olmak üzere 7 uzman tabip ile 25 tabip kadrosu açıldı. Kaman Devlet Hastanesine 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olmak üzere 2 uzman tabip ile 15 tabip; Mucur Devlet Hastanesine 1 aile hekimliği uzmanı ile 15 tabip; Çiçekdağı İlçe Devlet Hastanesine 1 tabip; Mucur Toplum Sağlığı Merkezine 1 tabip; Merkez Toplum Sağlığı Merkezine 3 tabip; İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize 5 tabip; Boztepe Toplum Sağlığı Merkezine 1 tabip; Merkez 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna da 1 tabip kadrosu açıldı. Her fırsatta Kırşehir'de doktor açığı olduğu yalanını dillendirenlere son iki yılda yapılan tabip atamaları ve sağlık yatırımları en güzel cevaptır." - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milletvekili Kendirli Kırşehir Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title