Haberler

Kırmızıkaya: Okul Yolunun Açılmasını İstiyoruz

Güncelleme:

Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne giden öğrencilerin ailesi, söz konusu yolun alt yapısının tamamlanarak hizmete açılması için çağrıda bulundu.

Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, kurulalı beş yıl olmasına rağmen henüz sağlıklı bir yola kavuşmuş değil. Okul Aile Birliği Başkanı M.Sıddık Kırmızıkaya, söz konusun yolun bir an önce açılması gerektiğini dile getirdi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yeni yapılan ve yapımı devam eden Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yanında bulunan okulun bugüne dek bir türlü iyi bir yola kavuşamadığını söyleyen Kırmızıkaya, "Bu yolumuz yapılmadığı gibi, okulumuzun yanında yapılan yeni hastanenin inşaatı da sorun oldu. Çünkü okulumuzun hemen yanında yapılan Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin inşaat zeminin yüksek olması sebebiyle okulumuza yabancı vatandaşlar girebiliyor. Bu sorunun da bir an önce çözülmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin beş yıl önce hizmete girdiğini, kendisinin de iki yıldır söz konusu okulun aile birlik başkanı olduğunu dile getiren M.Sıddık Kırmızıkaya, "Bugüne kadar mümkün mertebe okul idarecileriyle bir araya gelerek öğrencilerimizin sorunlarını çözmeye, okulumuzdaki sıkıntıları gidermeye gayret gösterdik. En büyük sorunlarımızdan biri ise okulumuza gelen yaklaşık 500-600 metrelik yolun yapılmamasıdır. Böyle olunca öğrencilerimiz büyük bir sıkıntı yaşıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi okulumuzun yanında yapılan yeni hastane inşaatı ayrı bir sorun oluşturuyor. Öğrencilerimiz iş makinaları arasında gidip geliyor. Tüm bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

Kendilerinin söz konusu sorunun çözümü için yetkililerle yazışmalar yaptıklarını anlatan Kırmızıkaya, "Okul yolunun yapılması için yetkililerle yazışmalar yaptık. Sürekli toplantılar yaparak bir an önce yarım kilometrelik bu yolun alt yapısıyla birlikte bitirilmesi için kafa yorduk. Ancak bugüne dek bir çözüm bulamadık. Seslerimizi yetkililere duyurmak istiyoruz. Öğrencilerimizin İpekyolu üzerinden okula kadar gidebilmesi için bir yol istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırmızıkaya, söz konusu sorunun çözülmemesi halinde, ülke genelinde velilerle birlikte 'Bul okulun yolunu, al ödülünü' sloganıyla bir kampanya düzenlemeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title