Haberler

Almanya'da Sendikalı Türkler 40 Yılı Geride Bıraktı

Güncelleme:

Almanya'nın Ren Vestfalya Eyaletinde bulunan Warendorf'a bağlı Ahlen kentinde yaşayan ilk kuşak Türkler, sendikalı olarak 40 yılı geride bıraktı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Warendorf'a bağlı Ahlen kentinde yaşayan ilk kuşak Türkler, sendikalı olarak 40 yılı geride bıraktılar. Türkiye'nin değişik kentlerinden maden işçisi olarak geldikleri Ahlen'de, yeraltına indikleri ilk günden buyana Maden Kimya ve Enerji Sendikası'na (IGBCE) üye olan Türkler'e teşekkür belgesi, rozet ve çeşitli hediyeler verildi. Yıllardır yeraltına indikleri maden ocağında düzenlenen törende, IGBCE sendikasının 25, 40, 50, 60, 70 ve 75 yıllık üyeleri onore edildi. Etkinlikte, 40 yılı geride bırakan 70 dolayında Türk'e sendika yetkilileri tarafından teşekkür edildi.

Ahlen Belediye Başkanı Benedikt Ruhmöller ve Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı da Almanya'daki Türk işgücü tarihi açısından önemli olan etkinliğe katılarak destek verdiler. Ahlen Belediye Başkanı Ruhmöller, Türkler ve Almanların sendika çatısı altında sergilediği örnek birlikteliğin tüm alanlara yayılmasını temenni ederken, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, misafir işçi olarak görülen ilk kuşak Türklerin özel olarak teşekkürü hakettiklerinin altını çizdi. ' İlk kuşak,Türkiye ve Almanya'nın yakınlaşması ve Almanya'nın kalkınmasına büyük katkı sundu' diyen Başkonsolos Tosyalı, sendika yetkililerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

İsimleri tek tek okunarak sahneye davet edilen Türklere sendika rozeti takıldı ve 40 yılın anısına birer saat ve sertifika verildi.

Yıllarca Sendika Temsilciliği yapan ilk kuşak Türklerden Kadir Uygun, Türklerin sendika üyeliğinde kırk yılı doldurmalarının önemine işaret ederken, sırasıyla Muhsin Azar, Hüseyin Karabay ve Hüseyin Akbulut da sevinç ve hüznü birarada yaşadıklarını dile getirdiler. Genç yaşta geldikleri Almanya'da ömürlerini bıraktıklarını kaydeden Türkler, hatırlanmanın güzel olduğunu söylediler...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Münster Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title