Haberler

Kırıkkale - Hacılar'Da İşten Çıkarılan 30 İşçiden Tepki

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi'nde Öldürülen Belediye Başkanı MHP'li Memduh Bodur'dan Sonra AK Parti'den Belediye Başkanvekilliği'ne Hacı İbrahim Gündoğdu Seçilirken, Belediye'de Geçiçi İşçi Statüsünde Çalışan ve Kasım Ayına Kadar Sözleşmeleri Bulunduğunu Belirten İşçilerden 30'unun İşine Son Verildi. Valilik Önünde Toplanarak Basın Açıklamasında Bulunan İşçiler, Haklarını Yasal Yoldan Arayacakların Belirtirlerken, "tek Suçumuz Öldürülen Eski Başkan Memduh Bodur'a Oy Vermemiz" Dedi.

KIRIKKALE'nin Hacılar Beldesi'nde öldürülen Belediye Başkanı MHP'li Memduh Bodur'dan sonra AK Parti'den Belediye Başkanvekilliği'ne Hacı İbrahim Gündoğdu seçilirken, Belediye'de geçiçi işçi statüsünde çalışan ve Kasım ayına kadar sözleşmeleri bulunduğunu belirten işçilerden 30'unun işine son verildi. Valilik önünde toplanarak basın açıklamasında bulunan işçiler, haklarını yasal yoldan arayacakların belirtirlerken, "Tek suçumuz öldürülen eski başkan Memduh Bodur'a oy vermemiz" dedi.

Hacılar Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde 2-3 yıldır çalışan, Kasım 2010 tarihine kadar sözleşmeleri bulunmalarına rağmen AK Parti'li Belediye Başkanvekili Gündoğdu'nun göreve gelmesiyle 30 kişinin işine son verildi. İşten çıkarılanlan, 45 kişinin daha işten çıkarılmak üzere olduğunu iddia etti. İşlerinden olan ve bugün Kırıkkale Valiliği önünde toplanan işçiler adına açıklamada bulunan Naim Tuncer, şunları söyledi:

"Bizler Hacılar Belediyesi'nde merhum Başkan Memduh Bodur zamanında sözleşmeli olarak işe alındık ve sözleşmelerimiz Kasım 2010 yılına kadar sürüyor. Şu anda görevde bulunan AK Parti'li Hacı İbrahim Gündoğdu tarafından iş performansımızın yetersiz olduğu öne sürülerek işten çıkarıldık. Sırada 45 işçinin daha olduğu söyleniyor. Neden çıkarıldığımıza dair yazı istememize rağmen verilmiyor. Yerimize yakınlarını işe aldılar. Burada parti olayı var. Memduh Bodur'a oy verdik diye işlerimizden olduk. Hepimiz evli ve çoluk çocuk sahibiyiz. Borçlandık, kredi çektik. Şimdi halimiz ne olacak? Burada ayrımcılık var. Tek suçumuz MHP'ye oy vermemiz."

Kırıkkale Valiliği önünde geniş güvenlik tedbirleri alınırken, bir grup işçi Vali Hakan Yusuf Güner'le makamında görüşüp, sorunlarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title