Haberler

Kırıkkale'de Mhp'den 'Hayır' Şovu

MHP Kırıkkale İl Başkanlığı Tarafından Düzenlenen Referanduma Hayır Programı Gök Düğün Salonunda Gerçekleşti. 21 MHP'li Yöneticinin Katıldığı Programda Konuşmacılar AKP'yi Eleştirerek 12 Eylül'de Milletten Hayır Oyu İstediler.

MHP Kırıkkale il Başkanlığı tarafından düzenlenen referanduma hayır programı Gök Düğün Salonunda gerçekleşti. 21 MHP'li yöneticinin katıldığı programda konuşmacılar AKP'yi eleştirerek 12 Eylül'de milletten hayır oyu istediler.

Gök Düğün Salonunda gerçekleşen programa, MHP Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Cihan Paçacı, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, MHP Ankara Milletvekili Bekir Aksoy, MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dagdaş, MHP MYK Üyesi Hamit Ayanoğlu, MHP MYK Üyesi Hediye Akdere, MHP MYK Üyesi Mevlüt Karakaya, MHP MYK Üyesi Mustafa Erdem, MHP MYK Üyesi Doğan Cansızlar, MHP MYK Üyesi Hidayet Vahapoğlu, MHP MYK Üyesi Yaşar Yıldırım, MHP MYK Üyesi Özgür Bayraktar, MHP MYK Üyesi Naci Büyükçelebi, MHP MYK Üyesi İbrahim Ozbay, MHP MYK Üyesi Kadir Şekerci MHP MYK Üyesi Refika Gündüz, MHP MYK Üyesi Recep Dumanlı, MHP MYK Üyesi Mehmet Gökduman, MHP İl Başkanı Ahmet Göçer, Merkez İlçe Başkanı Yavuz Kuzucu, belediye başkanları, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda kürsüyü ilek olarak MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş aldı. Durmuş konuşmasında şunları söyledi:

''Sıcaklığın 40 dereceyi geçtiği bir dönemde ülkeyi böylesine kendi çıkarları için 200 trilyonluk bir seçim provasına zorlayan AKP iktidarının sizlerin sağlığına, geçiminize, sıkıntılarınıza aldırmadığını bir kere daha Mübarek Ramazan ayı boyunca birlikte yaşayacağız.12 Eylül Anayasalarının tamamına hayır. Kenan Evren Anayasası'na hayır, Tayyip Erdoğan Anayasası'na hayır diyoruz. Milletin hür iradesiyle önümüzdeki seçimde seçeceği parlamentoda Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurularak halkın iktidar, muhalefet bütün tarafların uzlaştığı Atlantik ötesinden icazetli olmayan bir Anayasayı vaat ediyoruz.'

Durmuş'tan sonra söz alan MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bir konuşmada 1980 darbesinde idam edilenlerin mektuplarını okuyup ağlamasını hatırlatırken, şöyle konuştu:

''Anayasa değişikliği ile nedir ve neden gündeme geldi? 8 yıldır iktidar olan bir siyasi partinin anayasayı değiştirmek nerden aklına geldi ya da 8 yıldır neden böle bir girişimde bulunmadı? Başbakan'ın kürsüye çıkıp ağladığı 8 şehit verdik. Şehitlerimize ağlamıyor, 30 yıl önce yazılan bir mektubu okuyarak gözyaşları döküyor. Bu akıl alacak iş değil. 12 Eylül'de yaşanan olaylarda ülküdaşlarımız can verirken Milli Selamet Partisi'nin il başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ülküdaşlarımızın cenazesine bile gelmezken şimdi ne yüzle ağlıyor? Bir ülkücü ver bir de ülkücülerden geçinenler var. Recep Tayyip Erdoğan ülkücülerden geçinmeye çalışıyor.'

"MİLLETİMİZ HAYIR OYU VERECEKTİR"

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer ise konuşmasında, halkın kararının 'hayır' oyundan yana olduğunu savunurken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milliyetçi Hareket Partisi olarak 12 Eylül sürecinin bilincinde olarak milletimizi doğru bir şekilde ve faydasına olacak şekilde aydınlatma çalışmalarımız devam etmektedir. Bu Anayasa değişikliklerinin yapılmasındaki nihai hedefin Türk devletinin ve Türk milletinin çözülme sürecindeki son aşama olduğu bizzat AKP yöneticilerinin açıklamalarında satır aralarında gizlidir. Mevcut anayasa değişikliklerinin Kürt açılımının devamı niteliğinde, bu projenin önünü açmak için yapıldığı açıkça ifade edilmiştir. Bu küresel dayatma projesine Türk Milliyetçilerinin figüran olmasını kimse beklemesin. Türk Milliyetçileri tarihten gelen sorumluluklarıyla bu yıkım projesine dur diyecek, milletimizin önceliklerine ve taleplerine cevap vermeyen ve dışarıdan sipariş edilen Anayasa Değişikliklerine "Hayır" oyu verecektir.'

Son olarak söz alan MHP MYK Üyesi Mustafa Erdem ise ô12 Eylül birileri tarafından çok önemsense de birileri tarafından hiç önemsenmiyor. Devlet olmadan millet olmaz. Devlet parçalanırsa millet oradan oraya savrulursa anayasanın bir önemi olmaz. Bir hilal uğruna binlerce güneşin batacağı unutularak yapılan bu ahmaklık milletin bekası ülkemizin geleceği için büyük bir yanlıştır. Geçmişte yaşananları yeniden yaşamamak için devlete, millete ve anayasaya sahip çıkmayı bu insanlara öğretmek hepimizin görevidir' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
title