Haberler

Kırıkkale'de Kanser Hastaları İçin Alınan Araç Törenle Teslim Edildi

Kırıkkale'de kanser hastaları için alınan araç törenle teslim edildi Kırıkkale'de kanser haftası öncesi, yerel gazete sahiplerince alınan 1 araç kanser hastaları tarafından kullanılması için bağışlandı.

Kırıkkale'de kanser hastaları için alınan araç törenle teslim edildi

Kırıkkale'de kanser haftası öncesi, yerel gazete sahiplerince alınan 1 araç kanser hastaları tarafından kullanılması için bağışlandı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen araç teslim töreninde yaptığı konuşmada, aracın alınmasının Kanser Haftası dolayısıyla isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Gazetecilerin büyük bir duyarlılıkla kampanyayı başlattıklarını vurgulayan Kolat, "Halkımız da büyük destek verdi. Aracın alınmasıyla donanımı yapılacak ve bir an önce hizmete girecek. Kanserin önemini herkes biliyor. Hemen her evde kanser hastası olmuştur ve vefat etmiştir. Hepimiz bunun idraki içerisindeyiz. Bunun önemi de erken teşhis. Çoğu zaman kadınlarımız bu durumu ihmal ediyorlar. Bilhassa sağlık birimi içerisinde çalışan kadınlarımızın bile tetkik yaptırmadığı konusu gündeme geliyor. Bu anlamda mamografi aracının ilimize ve çevremize büyük katkısı olacaktır" dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 'Basın mensupları bu konuda ciddi emek verdiler. Hayırlı bir iş için bir araya geldiler. Birlikteliklerini gösterttiler. Bu konuya sağ olsunlar hemşerilerimiz duyarsız kalmadılar. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bir can kurtarmaktan hayırlı ne olabilir erken teşhis ile inşallah hastalıkların önüne geçmeyi planlıyorö diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ise, 'Ülkemizde 1-7 Nisan kanser haftası olarak kutlanmak da bizim de hayırlı bir işe vesile olması bakımından da milat bir tarih oldu. Bu anlamda önemli bir günü kutlamaktayız. Herkes kanserin ne kadar önemli bir hastalık olduğunu biliyor. Tüm dünya da ölüm nedenleri arasında en fazla ikinci neden olmaktadırö dedi.

Gazeteciler adına konuşan Mehmet Altundağ da kentin yerel gazetecileri olarak işlerinin sadece haber yapmaktan ibaret olmadığını, kentin sosyal, kültürel etkinliklerinde de yer almaları gerektiğine inandıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından aracın devir teslim tutanağı imzalandı ve kampanyaya öncülük eden gazetelerin imtiyaz sahipleri ile hayırsever vatandaşlara teşekkür belgeleri verildi.

Bu arada kampanya kapsamında alınan sakat araçları da sahiplerine teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kolat Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title