Haberler

Kırgızistan ile Moğolistan arasında eğitim ve bilim alanında işbirliği anlaşması imzalandı

Güncelleme:

Kırgızistan ile Moğolistan, eğitim ve bilim alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

Kırgızistan ile Moğolistan, eğitim ve bilim alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, ülkeyi ziyaret eden Moğolistan Başbakanı Luvsannamsrain Oyun-Erdene ile hükümet binasında bir araya geldi.

Caparov, görüşmede yaptığı konuşmada, Moğolistan ile siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda ilişkilerinin genişlemesi ve derinleşmesini istediklerini belirtti.

Moğolistan ile ortak tarihe, kültüre, gündelik yaşama ve geleneklere sahip olduklarını ifade eden Caparov, mevcut ikili ilişkilerinin istikrarlı olduğunu ve yukarıya doğru eğilim gösterdiğini kaydetti.

Bişkek'te kendisine gösterilen sıcak misafirperverlik için teşekkür eden Oyun-Erdene de Kırgız halkıyla tarihi ve kardeşlik bağlarına sahip olduklarını belirterek iki ülke cumhurbaşkanlarınca varılan anlaşmaları hayata geçirme vaktinin geldiğini söyledi.

Görüşmenin ardından Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Dogdurkul Kendirbayeva ve Moğolistan Dışişleri Bakanı Batmunkh Battsetseg, eğitim ve bilim alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Moğolistan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title